Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Părintelui Cornel Cadar, primul asistent spiritual al Acțiunii Catolice

Nu mai sunt cuvinte să poată lăuda toată iubirea și îndurarea ta!

În numele asociației Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași vreau să aduc un omagiu părintelui Cornel, primul asistent spiritual al asociației noastre.

Dacă ar trebui să găsesc un cuvânt pe care să îl rostesc astăzi din toată inima este MULȚUMESC. Mulțumesc cu inima plină de recunoștință, căci Lucruri mari a făcut Domnul pentru noi, lucruri mari a făcut pentru Acțiunea Catolică prin părintele Cornel.

Oare am putea vorbi de Acțiunea Catolică fără părintele Cornel? Cu siguranță că nu. Anul 1992 a fost anul nașterii Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași. Era imediat după evenimentele din 1989 care au redat libertatea Bisericii din România, dar și posibilitatea noastră, a laicilor, de a ne organiza conform vocației noastre. Doar că aveam nevoie de un păstor care să adune turma. Și, inspirat de Duhul Sfânt, PS Petru, păstorul de atunci al Diecezei de Iași, l-a ales pe pr. Cornel păstorul Acțiunii Catolice. Și a fost omul potrivit la locul potrivit. Omul lui Dumnezeu dedicat misiunii de slujire, întotdeauna disponibil și îndreptat spre ceilalți. Cu determinare, înțelepciune și măiestrie a știut să trezească în mulți tineri dorința de a ieși din anonimat, de a-l mărturisi pe Cristos în ambientele în care sunt prezenți și de a sluji Biserica în propria comunitate parohială.

E greu să vorbim despre părintele Cornel la timpul trecut. Pentru că el a fost, este și va fi în familia Acțiunii Catolice ori de câte ori vom răsfoi albumele cu fotografii ori vom viziona filmulețe de la activitățile noastre, dar și datorită faptului că prietenii nu mor niciodată.

Acum doi ani, când am sărbătorit Jubileul de 25 de ani al Acțiunii Catolice, era fericit și mândru că asociația a crescut și s-a dezvoltat frumos. I-am șoptit la ureche că sămânța plantată cu credință și pasiune a dat rod... și chipul lui blând s-a luminat.

Părinte Cornel, vă mulțumim că ați crezut în noi! Vă mulțumim că ne-ați însoțit pe drumul formării noastre umane și spirituale! Vă mulțumim pentru că ne-ați învățat experiența voluntariatului într-o asociație! Vă mulțumim pentru că v-ați îngrijit ca un tată, timp de 13 ani, de bunul mers al familiei Acțiunii Catolice și ați așezat o piatră de temelie la formarea atâtor generații de copii, tineri și adulți! Vă mulțumim că astăzi ne-ați adunat în satul natal, într-un mare Consiliu Diecezan, ca-ntr-o adevărată familie care se reunește acasă de sărbătoarea Crăciunului!

Părinte Cornel, vă mulțumim și vă prețuim!

Recunoscători pentru tot ce am învățat, vă purtăm în inimă și în rugăciunea noastră! Credem că anul acesta ați petrecut cel mai frumos Crăciun alături de Isus! Suntem convinși că de azi, Acțiunea Catolică are un mare prieten și susținător acolo sus, în cer!

Odihna veșnică, dă-o părintelui Cornel, Doamne!
Și lumina fără de sfârșit să-i strălucească!

Cu prețuire și recunoștință,

Cristina Mare,
președinte diecezan AC

* * *

A trecut la Domnul pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 2403.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat