Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

O altfel de scrisoare către pr. Cornel Cadar

Dragă confrate preot Cornel,

Mijloacele media și în special site-ul www.ercis.ro pe care Sfinția Ta în mod profesional și minunat, ani de zile l-ai "alimentat" cu știri importante, reflexii profunde, predici mișcătoare etc. ne-au adus o veste care ne întristează, dar și ne mângâie. Ne întristează pentru că ne-ai lăsat prea repede, când puteai să faci încă mult pentru Dumnezeu, pentru Biserică, pentru familiile pe care le susțineai, pentru toți cei care "te citeau", te ascultau și pe care îi însoțeai cu prudență și delicatețe. Cred că pot spune că lași un gol pe care doar strânsa colaborare a mai multor persoane îl va putea umple. Vestea însă ne și consolează, deoarece suferința fizică a Sfinției Tale care a durat exact un an de zile și pe care ai suportat-o în mod exemplar cu credință, curaj și răbdare, sfârșindu-se, a contribuit la "zborul" spre cer al Sfinției Tale chiar în ziua Sărbătorii Nașterea Domnului; cine știe, poate că te-ai gândit la asta, poate că chiar ai și dorit lucrul acesta pentru a fi printre invitații de onoare ai Domnului vieții, ai lui Emanuel, Domnul mereu cu noi, în care ai crezut și nădăjduit cu tărie și pe care cu fidelitate și iubire l-ai slujit în Biserica printre oamenii de orice categorie.

Îmi amintesc de discuțiile din 8 și 9 aprilie 2019 când împreună cu un colaborator de-al meu de la Montelabbate te-am vizitat la mănăstirea franciscană din Viena; împreună ne-am rugat și pentru sănătate, dar mai ales pentru acceptarea și împlinea voinței divine. Să continuăm a ne aminti reciproc în rugăciune așa cum am făcut-o timp de 30 de ani de prietenie și de colaborare în cadrul Episcopiei de Iași. Domnul să te primească plin de bunătate în patria celor fericiți și să te răsplătească îmbelșugat pentru tot ce ai făcut pentru dânsul și pentru Biserica sa în slujirea generoasă și plină de iubire a fraților!

Se roagă pentru Sfinția Ta și te salută arhiepiscopul mitropolit de Pesaro, Excelența Sa Piero Coccia, care te cunoscuse în anul 2018 și care te invitase să dai o mână de ajutor alături de alți confrați de la Iași aici, în regiunea Marche, de unde provenea episcopul Iosif Camilli; zâmbind, Sfinția Ta ai spus: "Dacă aceasta ar putea să fie voința Domnului și dacă superiorii mei vor fi de acord, nu spun nu".

Pruncul Isus pe care l-ai slujit cu fidelitate și care te-a voit sus cu el, să te primească în corul îngerilor, al sfinților și al fericiților noștri!

La bună revedere!

Pr. Alois Fechet (Pesaro, Italia)

* * *

A trecut la Domnul pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 2693.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat