Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ducând iubire bolnavilor de la Grajduri

Credincioșii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, animați de vincențieni, însoțiți de părintele Valeriu Ciorbă, joi, 26 decembrie 2019, s-au deplasat la Spitalul de la Pădureni-Grajduri ca să ducă bolnavilor un pic de iubire din iubirea imensă a lui Dumnezeu.

Pregătirea pentru vizita de la spitalul de la Grajduri a început în ziua de duminică, 15 decembrie 2019, când preoții comunității au anunțat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa donând bani pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne așteaptă an de an. La 22 decembrie 2018, credincioșii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 430 de pachete.

Vincențienii s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile și, împreună cu membrii din comunitate, au pregătit pachetele.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Isus în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Înainte de începerea celebrării credincioșii din parohie au fost colindați de bolnavii participanți. Bucuria și emoțiile noastre au fost foarte mari. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente, peste 65 la număr, și animată de organistul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. A fost deosebită participarea bolnavilor la rugăciune și cânt.

Predica părintelui Valeriu Ciorbă ne-a ajutat să vedem un Crăciun al speranței. Prin Nașterea Mântuitorului omul are posibilitatea să devină fiu al lui Dumnezeu și moștenitor al împărăției cerului. Părintele a prezentat vizita noastră ca o dovadă a iubirii Pruncușorului Isus. Noi am venit să îndepărtăm amărăciunea din sufletul bolnavilor, am venit la ei acasă ca să le redăm speranța într-un viitor mai bun. Părintele ne-a adus aminte că fiecare dintre noi trebuie să trăim în speranța pe care Dumnezeu ne-o dă cu iubirea sa imensă.

După slujbă, bolnavii au primit câte un pachet pentru a trăi împreună bucuria sărbătorilor de Crăciun.

,,Oriunde și sub orice formă, ieslea vestește iubirea lui Dumnezeu făcut prunc pentru a ne spune cât de aproape este de fiecare dintre noi" (Papa Francisc)

Mulțumim tuturor credincioșilor din comunitate care au oferit cu multă iubire, preoților care ne-au fost aproape și ne-au susținut permanent. Mulțumim în mod deosebit persoanelor care au dorit să viziteze aceste persoane aflate în suferință, care și-au pus la dispoziție mașinile pentru a ușura deplasarea. Această vizită a fost plină de surprize plăcute, am primit ajutor prețios la pregătirea pachetelor și participarea la această vizită a fost numeroasă, nu se vedea coada la mașini.

Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul"
din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 decembrie: Ducând iubire bolnavilor de la Grajduri


 

lecturi: 853.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat