Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio Iași: In memoriam pr. Cornel Cadar

Am primit cu profundă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a părintelui consilier Cornel Cadar, colaborator apropiat și prieten al Postului de Radio Iași, un om care face parte din pleiada preoților și dascălilor de valoare de la sfârșitul secolului trecut și începutul acestuia pe care îl traversăm, acei slujitori de vocație pe care Dumnezeu a dorit să îi aibă la cumpăna dintre milenii, tocmai pentru a putea face trecerea mai frumoasă.

A slujit, cu timp și fără timp, Liturghia cuvântului rostit și scris, ceea ce a dat nu numai sens, ci și maiestuozitate vieții sale; a făcut-o cu pasiune, reușind să ajungă la inimile oamenilor. A fost un om dedicat, ale cărui calități morale și profesionale au fost completate de virtuți umane alese: sensibilitate, generozitate, colegialitate, devotament, înțelepciune, optimism, însemne ale unei personalități distinse.

Trecerea anilor i-a cruțat modul de a fi și gândi. L-am perceput întotdeauna ca fiind plin de disponibilitatea de a ajuta și de a rezolva toate solicitările pe linie profesională și nu numai. A trăit demn și harnic, știind să ia din tot, inclusiv în ultima parte a vieții, partea cea bună.

Ne va lipsi vocea părintelui Cornel Cadar, atât la transmisiunile sfintelor Liturghii, cât și în cadrul emisiunilor. Parcă am fi dorit să nu se grăbească, chiar dacă a plecat să se întâlnească cu Dumnezeu. Rămâne în memoria noastră ca un om cu un trecut spre care a putut privi întotdeauna cu mândria unui om ce și-a înmulțit cu chibzuință talanții.

E greu să vorbești despre părintele Cornel Cadar la trecut. Pentru că a fost, este și va fi prin înregistrările realizate în timp, ce vor fi redifuzate, dar și prin faptul că prietenii adevărați nu mor niciodată.

Suntem convinși că bunul Dumnezeu, cel ce nu rămâne dator nimănui, îi va așeza sufletul în cetele drepților și îl va odihni de ostenelile sale, căci faptele îl vor însoți!

Claudia Crăcăleanu,
manager Radio Iași

Bogdan Constantin Neculau,
realizatorul emisiunilor de viață spirituală

* * *

A trecut la Domnul pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 2546.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat