Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Foto: www.santacristinanostra.it
Ce-și doresc copiii de la Pruncul Isus

"Pruncușor divin, mi-aș dori să primesc de la tine o ciocolată mare, mare, cu alune de pădure. E preferata mea. Am două motive: primul ca să învăț cu fiecare bucățică oferită, cât de greu e la început să renunți de bunăvoie la ceea ce îți place cel mai mult. Al doilea motiv pentru a îndulci inima ușor amăruie a unor colegi de școală. Poate așa, mă pot apropia de ei, și în scurt timp vom deveni prieteni. M-aș bucura să mă joc cu ei! Dar și mai mult să le vorbesc despre tine!" (Iuliana, 10 ani)

"Isuse, e ziua ta. Îți admir zâmbetul și bucuria! Ești în siguranță în preajma scumpilor tăi părinți. Cât de mult mi-aș dori să am parte și eu de iubirea și ocrotirea părinților! Dar momentan acest lucru este imposibil: mama este grav bolnavă și stă în spital. Tata este îngrijorat și mereu stă peste program la serviciu. Iar eu am o singură prietenă, care uneori mă trădează. Îndrăznesc să te rog ceva din toată inimioara mea: pentru mama: ajută-o să suporte durerea și să se însănătoșească, pentru tata: să termine la timp treaba și să avem mai mult timp să vorbim seara, iar pentru mine: ajută-mă să cred că tu mă iubești! Mulțumesc!" (Matei, 8 ani)

"Isuse, cât de mult am așteptat ziua ta de naștere! Din evanghelie și din predicile părintelui vicar am învățat că tu ești atotputernic. Recunosc că am mai greșit față de tine și față de cei dragi. Sunt convins că am primit iertarea ta, la scaunul de Spovadă! Dar acum, permite-mi să-ți șoptesc ceva la ureche! Aș avea nevoie de o bicicletă modernă, nou-nouță și cu două-trei locuri! Aș vrea să-i fac o bucurie prietenului meu, Alex! E puțin mai mic decât mine și nu știe să meargă cu bicicleta. Cea veche i-o pot oferi la primăvară pentru a învăța. Iar noi, ori de câte ori nu va bate tare vântul, nu va ploua și până la căderea primilor fulgi de zăpadă vom putea să ne plimbăm pe ulița satului. Isuse, poți să ne însoțești, dacă părinții tăi îți dau voie! Te așteptăm!" (Felix, 9 ani)

"Îngenunchez în fața ieslei pentru a te putea vedea mai bine, bunul meu Isus. Te rog, ascultă-mi rugămintea! Pentru a învăța mai bine la școală, nu atât pentru note, cât mai ales pentru a mă educa, am nevoie în special de darul înțelepciunii și al științei. Deși îmi dau toată silința să fiu atent, întâmpin dificultăți în înțelegerea unor lecții, în rezolvarea unor probleme sau exerciții la unele discipline. Știu că tu ai reușit de fiecare dată să depășești momentele de încercare. Ajută-mă și pe mine!" (Maria, 12 ani)

"O cutiuță muzicală, e posibil să-mi dăruiești, Isuse? Surioara mea, Miruna-Maria, are numai cinci luni. Seara adormim tare greu. Ea mai plânge, este agitată, iar mama este prea obosită pentru a ne legăna și fredona cântecele preferate. Mă gândesc că am avea seri mai liniștite, un somn odihnitor dacă pe lângă rugăciunea de seară, i-am asigura acestei cutiuțe muzicale bateriile încărcate și ne-ar cânta până dimineață". (Florentina, 7 ani)

"Am auzit spunându-se că noi, oamenii, avem inima cât pumnul mâinii stângi. Isuse, îmi doresc ca inima mea mică să găsească pentru totdeauna un loc în inima ta preasfântă. Așa ar deveni mai puternică și mi-ar fi mai ușor să-i îndrăgesc pe cei care mă rănesc prin cuvinte, să-i ajut pe cei care au nevoie de ajutor, să le vorbesc celor care mă ocolesc, să-i îmbrățișez pe cei care mă resping!" (Mihai, 12 ani)

"Asta aș vrea să primesc de la Pruncușorul Isus: un penar cu multe creioane colorate, radieră, ascuțitoare și stilou. La ora de religie, aș putea să vin în ajutorul acelor colegi care fie nu au, fie le-au uitat acasă. Astfel, am putea să desenăm în funcție de temă, cerul înstelat, pomii înfloriți sau plini de fructe, zâmbetele sau lacrimile oamenilor, pe membrii familiei noastre". (Daria, 10 ani)

"Isuse, un îngeraș care să se asemene cu cei care au cântat Mărire în cer lui Dumnezeu la nașterea ta m-ar încânta nespus de mult. I-aș pregăti un loc special pe birou ca să-l văd zilnic, să-i împărtășesc din bucuriile și supărările mele, să-mi amintească de gingășia și frumusețea pe care o pot avea în suflet, de faptul că la sfânta Liturghie aș putea să cânt și eu, și mai ales de iubirea ta față de mine și față de toți oamenii". (Ionuț, 11 ani)

Prelucrare prof. Lăcrămioara Boroș


 

lecturi: 819.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat