Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Bucuria unui nou Crăciun împreună!

Sub genericul "La Crăciun îl sărbătorim pe Isus", cu multă bucurie toți cei 68 de preșcolari ai Grădiniței "Sfânta Ana" din Săbăoani, îndrumați de educatoare și sprijiniți de surorile Congregației Notre Dame de Sion au participat, mai ales în calitate de actori, la nelipsitul spectacol anual organizat și desfășurat cu ocazia Crăciunului. Întregul program s-a derulat în holul mare, vineri, 20 decembrie 2019, sub privirile pline de admirație și bucurie ale părinților.

În grădinița noastră, transformată pentru câteva momente într-un mic Betleem, sceneta principală ne-a purtat prin întreaga povestire a nașterii lui Isus. Așa se face că Iosif și Maria și-au căutat din nou lăcaș pentru pruncul care avea să se nască. Alungați sau refuzați când au întrebat dacă pot fi găzduiți, au fost nevoiți să poposească iar în grajdul sărăcăcios. Acum, ca și atunci, la nașterea Pruncului sfânt glasurile copiilor au răsunat prin cântări pline de bucurie asemenea îngerașilor care au adus la ieslea pruncului atât pe păstori cât și pe magi. Pentru frumoasa reprezentare a scenetei copiii au fost răsplătiți în final, pe lângă aplauze din partea părinților, cu daruri bine meritate oferite de mult așteptatul Moș Crăciun. Și acest oaspete atât de îndrăgit de copii, odată ajuns la spectacolul nostru, a ascultat cu multă răbdare fiecare poezie învățată special pentru el și a urmărit cu atenție dansurile fiecărei grupe de copii.

Dovadă că aceste sărbători sunt pline de gingășie, de lumină, de bucurie și de pace ne sunt aceste fotografii realizate de Adriana Ciobanu, căreia îi mulțumim.

Prin programul prezentat am dorit să transmitem tuturor că un Crăciun fără Cristos nu este un Crăciun adevărat și că dacă nu vom căuta bucuria în sufletele noastre nu o vom găsi nici în cadourile de sub bradul împodobit.

Iar cu privire la brad să reținem pentru aceste sărbători ceea ce ne spune papa Francisc: Bradul de Crăciun, ești tu... Când reziști împotriva vânturilor și greutăților vieții. Globurile pomului de Crăciun ești tu, când îți colorezi viața cu cele mai frumoase calități. Luminițele de Crăciun ești tu, când luminezi drumurile celorlalți cu bunătate, veselie, răbdare și generozitate. Urarea de Crăciun ești tu, când ierți și restabilești pacea chiar și atunci când suferi...

Sărbători binecuvântate să trăim cu toții!

Prof. Daniela Andrieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 decembrie: Săbăoani: Bucuria unui nou Crăciun împreună!


 

lecturi: 2284.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat