Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Veselie, cântece, dansuri și copii fericiți în cele trei misiuni catolice românești din Dieceza de Marsabit, Kenya

Botezați și trimiși să reînnoim lumea! Surorile din Congregația "Slujitoarele Preacuratei de Parma" au pus în practică acest îndemn al papei Francisc și au organizat în perioada 10-14 decembrie 2019, campusuri în cele trei misiuni catolice din nordul Kenyei. Datorită frumoasei colaborări dintre preoții celor trei misiuni și surori, copiii din Maikona, Badha Hurry și Turbi au avut parte de câteva zile pline de culoare și veselie.

Zilele de campus au fost structurate pe câte o cateheză urmată de un atelier de activități manuale în legătură cu tema catehezei, jocuri, cântece și dansuri.

În prima zi tema catehezei a fost: A fi creștin și a fi botezat. Le-au fost prezentate copiilor mai multe tipuri de rugăciune pe înțelesul lor. Apoi copiii participanți au învățat să confecționeze rozarii, fiecare copil păstrând rozariul confecționat de el.

A doua zi, li s-a prezentat copiilor cateheza despre Biserică și fraternitate. Ca și a activitate practică, copiii au confecționat și colorat hărțile celor cinci continente ca semn de fraternitate și comuniune promovate de Biserică în lume.

În ultima zi a campusului, surorile au prezentat copiilor cateheza despre Misiune și ce înseamnă a fi trimis. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă disponibilitatea de a fi trimis, copiii au construit câte o morișcă, cu explicația că așa cum noi suflăm asupra moriștii și ea se învârte fără ca suflarea noastră să se vadă, tot așa lucrează și Duhul Sfânt cu noi.

Toți cei aproximativ 290 de copii participanți (160 în Maikona, 60 în Baddha Hurry și 70 în Turbi) au primit un prânz consistent, suc, biscuiți și dulciuri. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui campus: preoților misionari români care activează în cele trei misiuni, surorilor din Congregația "Slujitoarele Preacuratei din Parma", celor doi seminariști aflați în pastorație în Maikona, tuturor voluntarilor și binefăcătorilor.

Mihaela Condac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-14 decembrie: Veselie, cântece, dansuri și copii fericiți în cele trei misiuni catolice românești din Dieceza de Marsabit, Kenya


 

lecturi: 1084.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat