Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bilanțul acțiunilor și activităților Centrului Diecezan Caritas Iași din anul 2019

Joi, 12 decembrie 2019, în Sala Albastră a Centrului de Plasament "Sfântul Iosif", Centrul Diecezan Caritas Iași a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2019 și de exprimare a recunoștinței către toți angajații, voluntarii, colaboratorii, finanțatorii și autoritățile publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2019, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activități, dar și în provocări diverse. Într-o atmosferă plină de emoții, dar și destinsă am avut bucuria de a ne revedea cu toții, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor pline de emoție ale pr. Egidiu Condac - director general al asociației noastre, care a scos în evidență cele mai importante realizări ale anului care se încheie, cuprinzând în câteva fraze atât acțiunile redate în cadrul unui film retrospectiv, cât și câteva nuanțe speciale care au încununat anul 2019, culminând cu vizita Sfântului Părinte papa Francisc în România și la Iași.

Revederea activităților, sintetizate în cadrul filmului, ne-a făcut pe toți să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii și mai ales fără spiritul de credință, multe din aceste acțiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

Momentul a fost marcat, acum, în pragul Sărbătorii Nașterii Domnului, de prezența micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din Iași și de expoziția de obiecte specifice Crăciunului realizate hand-made de echipa Centrului de Resurse pentru Familii; fondurile obținute vor fi utilizate pentru cadouri destinate familiilor aflate în dificultate socială sau economică.

Recunoștința noastră merge acum, la sfârșitul anului, spre toți cei care ne-au ajutat să ne desfășurăm activitățile, în special spre partenerii din țară și din străinătate, finanțatori, angajați, voluntari, preoții diecezei și credincioși. Toate acțiunile nu ar fi fost posibile fără un adevărat spirit de credință, colaborare și solidaritate față de cei nevoiași.

Ne-am simțit onorați de prezența Excelenței Sale Iosif Păuleț, care ne-a călcat pragul pentru prima dată în calitate de episcop al Diecezei de Iași și care ne-a asigurat de toată susținerea.

Cel mai înalt gând de recunoștință merge către episcopul emerit PS Petru Gherghel și către ÎPS Aurel Percă, pentru tot sprijinul și implicarea în acțiunile noastre de binefacere.

Recunoștința față de cei doi ierarhi, care ne-au fost alături de-a lungul celor aproape 30 de ani de existență Caritas în dieceză, a fost exprimată și în mod solemn prin înmânarea de către directorul asociației, fiecăruia în parte, a unei distincții simbolice care să le amintească mereu de această colaborare.

Mulțumim părintelui Felix Roca pentru moderarea evenimentului și, de asemenea, tuturor celor care ne-au fost alături: preoții din Dieceza de Iași, reprezentanți ai congregațiilor, asociațiilor și fundațiilor, reprezentanți ai primăriilor și școlilor partenere din teritoriu.

În anul ce urmează, ne vom continua misiunea cu mai multă energie și sperăm să putem fi alături de cât mai multe persoane aflate în nevoie.

Anca-Diana Maftei Păvălucă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 decembrie: Bilanțul acțiunilor și activităților Centrului Diecezan Caritas Iași din anul 2019


 

lecturi: 2093.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat