Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Itinerare pentru toți

Începem să ne obișnuim, ca an de an, să nu lăsăm să treacă aceste zile de așteptare fără un moment în care să închidem ochii și să ascultăm mai atent gânguritul Pruncușorului care răsună dulce în inima noastră. Pentru ca acest lucru să fie cât mai ușor de realizat venim în ajutor cu câteva itinerare speciale pentru voi.

Pas cu Pas, mai aproape de Isus este titlul itinerarului pentru copii din acest an, pentru perioada Adventului și a Crăciunului. Acest itinerar spiritual este realizat de echipa sectorului copii ca să ne ghideze pașii spre a fi mai aproape de Dumnezeu și de Pruncușorul Isus.

Cu ajutorul unui pasaj din Evanghelie, o meditație, câteva întrebări și provocările propuse, pașii noștri vor fi mai aproape de Isus. Itinerarul va fi sub formă de imagine http://www.aciasi.ro/download/15484/ pe pagina noastră de facebook și pe site-ul nostru la rubrica resurse în varianta pdf pentru toată perioada de Advent și Crăciun. Mai multe veți descoperi dacă parcurgeți drumul reînnoiri folosindu-vă de pașii propuși de noi.

În acest an, Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași propune tinerilor membri, dar și tuturor acelora care îl așteaptă pe Pruncușor, un itinerar spiritual, care se dorește a fi Refugiul sufletului în iubire. Structura itinerarului este ușor de parcurs, având în centru Cuvântul Domnului care ne luminează în experiențele zilnice. Astfel, se dă startul cu Evanghelia zilei, continuată de reflecția oferită de un asistent spiritual, o rugăciune scrisă de un tănăr și se încheie cu un pasaj din exortația apostolică Christus Vivit.

Itinerarul spiritual este disponibil la această adresă: https://itinerar-advent2019.blogspot.com/

O variantă mai accesibilă pentru a parcurge acest itinerar este aplicația "Itinerarii spirituale", ce se poate descărca din Magazinul Google, accesând linkul de aici https://play.google.com/store/apps/details?id=itinerarii.spirituale&hl=en_AU . Pentru actualizarea aplicației este nevoie de acces la internet.

Alături de cele două itinerare propuse pentru tineri și copii, ni se alătură și sectorul adulți cu Glasul Acțiunii pentru luna decembrie. El poate folosit în această perioadă de pregătire pentru Crăciun și se poate descărca de aici http://www.aciasi.ro/download/15475/ .

Celina Dumitru și Andreea Gheț


 

lecturi: 754.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat