Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Zi de reculegere pentru tineri cercetași

Cercetașii din Pildești și Hălăucești s-au adunat la Săbăoani sâmbătă, 23 noiembrie 2019, în primitoarea casă a surorilor Notre Dame de Sion, coordonatori fiind Emanuela Chelaru, părintele Laurențiu Luca, vicar la Pildești, și fr. Jesus Sagredo, FSC.

S-a început cu o rugăciune în capelă, în cadrul căreia am citit un fragment din scriptură care ne-a amintit de sărbătoarea care se apropie, Nașterea Domnului. A urmat o cateheza cu tema "Timpul trece, darul rămâne". Am avut un timp personal în care să reflectăm la cele prezentate și după aceea ne-am împărțit în patru echipe pentru a răspunde în comun pe baza unor întrebări.

I-am avut la dispoziție pe părintele Laurențiu și părintele Bejan Vlad-Bogdan, OFMConv, pentru colocviu sau spovadă.

La ora 12.00 am mers în vizită la biserica "Sfântul Mihail" din localitate, pentru a ne ruga "Îngerul Domnului". La întoarcere am avut masa la pachet și timp de destindere în comun, urmat de un joc.

A urmat pregătirea sfintei Liturghii, iar fiecare echipă a avut câte o responsabilitate: lecturile, darurile, intențiile și cântecele. Am participat la Liturghie, iar după aceea am stat de vorbă cu surorile Notre Dame de Sion de la care am avut multe de învățat. Am continuat cu bilanțul zilei în cadrul căruia am avut oportunitatea de a împărtăși cele trăite în această zi de reculegere.

Daria Mihălcuț, din Centrul Local Hălăucești, a mărturisit: "Ziua de reculegere de la Săbăoani a fost ca o altă etapă în apropierea unui cercetaș de Dumnezeu. Revederea și colaborarea cu cercetașii de la Pildești ne-a dat un start și o pozitivitate a unei noi zile care nu va fi pierdută degeaba. Munca depusă în echipe ne-a făcut să reflectăm asupra faptului că trebuie să fim mai buni nu numai cu alții, ci și cu noi. Să învățăm să dăruim un zâmbet, o rugăciune, un sfat, o îmbrățișare fără a aștepta ceva înapoi. Să învățăm să ne bucurăm de lucrurile simple, dar semnificative, ca, de exemplu, faptul că ne-am făcut timp să ne adunăm pentru a ne expune părerile, pentru a ne cunoaște mai bine, pentru a împărtăși puncte comune. Să învățăm să lăsăm orgoliul la o parte și să facem loc discernământului și iubirii lui Dumnezeu. Aș vrea să închei cu un citat care m-a impresionat în acea zi, un citat zis de Robert Baden-Powell, fondatorul cercetașilor: «Adevărata cale de a fi fericit este de a face pe altul fericit», din care putem înțelege că nu trebuie să ne lăsam doborâți de nepăsare, ci trebuie să luptăm atât pentru fericirea altora, dar și pentru fericirea noastră, a sufletului nostru".

Diana Mărtinaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 noiembrie: Săbăoani: Zi de reculegere pentru tineri cercetași


 

lecturi: 1455.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat