Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Zile de reculegere

Frații și surorile din comunitățile "Don Calabria" au organizat două zile de reculegere la Răcăciuni: prima sâmbătă, 9 noiembrie 2019, cu tema "Împărtășirea sfinților", pentru 180 de copii de clasele VI-VIII, și a doua, în sâmbăta următoare, 16 noiembrie 2019, pentru 60 de liceeni, tema fiind "Vânzătorul de fum".

La a doua întâlnire au fost invitați să participe adolescenții de vârsta liceului, care au s-au prezentat în număr de 60. Tema propusă pentru tineri a fost bazată pe un film animat numit "Vânzătorul de fum", acesta ajutând să se discute și să se reflecte despre aparențe și realitate, la această întâlnire de ajutor au fost și cuvintele papei Francisc extrase din exortația apostolică "Christus Vivit". Filmul "Vânzătorul de fum" poate fi vizionat online .

În urma activității adolescenții au scris o scrisoare, inspirată din cuvintele papei, în care îi îndeamnă pe ceilalți să nu-și piardă speranța. În cele ce urmează redăm scrisoarea acestora.

"Tinerilor, aveți curajul să fiți voi cu adevărat! Valorificați tot ce înseamnă tinerețe: jovialitate, speranță, energie, vise! Lăsați-vă visele să prindă formă și să fie cât mai mărețe, fără să vă fie frică de prejudecăți! Omul este destinat să reușească și să greșească, să cadă și să se ridice. Bucurați-vă de proces! Nu vă pierdeți speranța, căci fără speranță suntem nimic! Aveți încredere în puterea lui Dumnezeu și în sprijinul său, în darurile Duhului Sfânt! Nu vă fie teamă să fiți originali, voi înșivă pe deplin, acceptându-vă cu bune și cu rele, așa cum Tatăl v-a creat!

Nu în ultimul rând, nu vă lăsați niciodată singuri! Înconjurați-vă de prieteni, de familie, trăind in comunitate și, mai ales in comuniune! Visați împreună, ajutați-vă să creșteți, descoperind rubinele din sufletul fiecăruia!"

Pr. Gustavo Lissa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 și 16 noiembrie: Răcăciuni: Zile de reculegere


 

lecturi: 945.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat