Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Conferința "Bioetica, educația și familia" susținută de prof. Maria Luisa Di Pietro

Prof. Maria Luisa Di Piertro (Institutul "Ioan Paul al II-lea" pentru studii despre căsătorie și familie, din cadrul Universității Pontificale "Sfântul Ioan din Lateran") a susținut conferința "Bioetica, educația și familia" vineri, 22 noiembrie 2019, la ora 16.00, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif", eveniment organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași. Cu această ocazie a fost prezentată și lansată cartea cu același titlu publicată recent la Editura "Sapientia". La acest eveniment a participat și dr. Gema Bacoanu care, împreună cu pr. Iosif Agiurgioaei, a lucrat la traducerea acestei cărți.

În deschidere, Mons. Benone Farcaș, rector al Seminarului, gazdă a acestui eveniment, a oferit un cuvânt de bun venit tuturor celor prezenți. În continuare dr. Vladimir Poroch, membru al compartimentului de îngrijiri paliative din cadrul Institutului de Oncologie din Iași, a prezentat ocazia fericită care a făcut posibilă prezența prof. Maria Luisa Di Pietro în mijlocul nostru, și anume "CONFER 2019" (Conferințele Institutului Regional de Oncologie Iași), eveniment la a cărui invitație doamna profesor a răspuns prompt și afirmativ.

A urmat intervenția prof. Maria Luisa Di Pietro care a început prin a se prezenta și a ne oferi câteva aspecte din activitatea ei academică la Roma. Necesitățile și situația în care se găsea în mijlocul studenților la Roma i-a condus pașii spre redactarea unui curs de bioetică adaptat a cărui traducere a lansat-o cu această ocazie. Așadar cartea pe care ne-a pus-o în față este un curs sistematic de bioetică care tratează probleme stringente ale societății de astăzi, probleme pe care ea însăși în cadrul intervenției sale le-a abordat: relația viață-libertate, perspectiva utilitaristă asupra vieții, relativismul etic, ideologia gender, fecundarea artificială, demnitatea persoanei umane etc. Calea de soluționare a unor astfel de probleme începe cu educația tinerei generații, o educație care trebuie să stabilească o universalitate de vocabular (de a înțelege conceptele), și să însoțească tânărul. Această educație, începe de la vârstele mici, o misiune pusă atât în mâna părinților, dar și a noastră viitorilor educatori (atât ca preoți, cât și ca eventuali profesori).

Ciprian Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 noiembrie: Iași: Conferința "Bioetica, educația și familia" susținută de prof. Maria Luisa Di Pietro


 

lecturi: 987.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat