Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

O propunere franciscană: "Calendar de Advent 2019"

Frații de la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman au pregătit un Calendar de Advent 2019, în speranța de a fi un ajutor util tuturor credincioșilor în trăirea Adventului. Calendarul conține câte o meditație pentru fiecare zi, alcătuită de pr. Bogdan Bălașcă.

Să-l găsim zi după zi, mai aproape de noi, pe Dumnezeu, cel care poate împlini cele mai profunde așteptări ale noastre!

"Celebrarea Adventului înseamnă să știm să așteptăm, iar așteptarea este o artă pe care timpul nostru nerăbdător a uitat-o". Această expresie a lui Dietrich Bonhoeffer poate rezuma frumusețea, dar și importanța momentului minunat care ne va duce la bucuria Crăciunului.

Drumul Adventului este drumul bucuriei, de-a lungul căruia vrem să căutăm semnele care ne arată că Dumnezeu e viu în viața noastră, atât în evenimentele care au marcat istoria personală, ci și cum, zi cu zi, ne cheamă să renunțăm la egoism și indiferență, întâlnindu-i pe ceilalți și construind împreună cu ei o lume mai bună.

În acest sens, vă propunem Calendarul de Advent prin care zi după zi să ne lăsăm călăuziți de Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi, cu sprijinul părintelui Bogdan Bălașcă, căruia îi aparține meditația fiecărei zile, dorim să reflectăm asupra vieții noastre, modelând umanitatea noastră la lumina Cuvântului. Povestea fiecărei zile are rolul să ne ajute să dăm concretețe trăirii noastre spirituale, dar și pentru a ne reaminti că viața noastră de credință este o istorie care se scrie zi de zi.

Sperăm ca acest itinerariu să fie de folos tuturor celor care-l caută pe Dumnezeu, izvorul bucuriei, fiind pentru fiecare o călăuză pentru o trăire cât mai profundă a Adventului și un ajutor util pentru cateheză, cât și pentru meditația zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu.

Fiecare pas al acestei călătorii trebuie înfruntat cu entuziasmul discipolului care știe să anunțe un mare adevăr, un secret care poate și trebuie să schimbe viața fiecărui om: Dumnezeu este cu noi și vine să ne viziteze simpla, dar prețioasa noastră viață.

Calendarul are 60 de pagini și poate fi achiziționat la prețul de 10 lei de la Institutul Teologic Franciscan sau prin comenzi la adresa de e-mail: frdragos19@yahoo.com.

Pr. Paul-Dragoș Mîrț
președintele Academiei "Petru Tocănel"
Institutul Teologic Franciscan


 

lecturi: 1824.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat