Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Un milion de stele

Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc acțiunea de sensibilizare "Un milion de stele" organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași.

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În România, acest eveniment se organizează la nivel național din anul 2009. În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta, Un milion de stele a coincis cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția lor socială. În timpul evenimentului, în mod simbolic, s-au aprins lumânări în forma siglei Caritas. Gestul aprinderii unei lumânări a însemnat aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

În cadrul acțiunii, ne-am simțit binecuvântați la auzul cuvintelor rostite de Excelența Sa Iosif Păuleț, episcop de Iași, de părintele Paul Budău, paroh și decan de Iași, de părintele Egidiu Condac, directorul asociației noastre, și de prof. univ. Daniela Șoitu. Cuvintele lor ne-au îndemnat să fim solidari cu cei aflați în nevoie.

Aducem mulțumiri deosebite solistelor Andreea Miler și Bianca Dogariu care din nou ne-au încălzit sufletele cu talentul și dăruirea lor. Am avut parte și de bucuria de a-i auzi cântând pe copiii de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" Iași care ne-au dovedit încă o dată că prin educație, iubire și susținere continuă se dezvoltă încrederea și se clădesc caractere frumoase.

Mulțumim tuturor purtătorilor de lumină, voluntarilor și întregii echipe Caritas, colegei noastre Antonina Dogariu care a moderat evenimentul și, nu în ultimul rând, Episcopiei Romano-Catolice de Iași pentru implicare și susținerea permanentă a cauzelor noastre.

La expoziția de obiecte realizate manual de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din Iași și Centrul de Resurse pentru Familii, am reușit să colectăm suma de 7.050 lei. Fiecare donație va aduce zâmbete copiilor care visează la o copilărie mai bună, familiilor aflate în dificultate sau vârstnicilor singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale.

Campania de solidaritate față de cei aflați în nevoie s-a organizat în aceeași zi și în alte 12 parohii din regiunea Moldovei, iar fondurile strânse (10.962 lei) vor fi direcționate către vârstnicii care beneficiază de servicii sociale și socio-medicale în cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu din:

- județul Iași: Iugani - Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină", Hălăucești - Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria", Luncași - Parohia "Sfântul Maximilian Maria Kolbe", Oțeleni - Parohia "Sfânta Ana"

- județul Bacău: Faraoani - Parohia "Sfântul Anton de Padova", Valea Mare - Parohia "Sfântul Mihail", Pîrgărești - Parohia "Sfântul Mihail"

- județul Neamț: Tămășeni - Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina", Săbăoani - Parohia "Sfântul Mihail

- județul Suceava: Suceava - Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk"

- județul Vaslui: Huși - Parohia "Sfântul Anton de Padova" și biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria"

Parteneri media: Apollonia Tv, Tele M, Radio Maria, Radio Iași, Viva Fm, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iași, Iași Fun, Photosmart.

Am reușit să aprindem "Un milion de stele" pentru cei nevoiași.

Mulțumim tuturor!

Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 noiembrie: Iași: Un milion de stele

* * *

Apollonia TV: "Un milion de stele pentru cei săraci" (18 noiembrie 2019):


 

lecturi: 711.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat