Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dublă vizită în Bad Deutsch-Altenburg

Parohia Bad Deutsch-Altenburg a fost vizitată în această toamnă a anului 2019 de episcopul auxiliar de Iași Aurel Percă și de episcopul emerit Petru Gherghel. Ambii și-au exprimat dorința să revină aici, în localitatea de naștere a Fericitului Anton Durcovici, la sfârșitul vizitelor în diferite comunități catolice din diaspora.

Preasfințitul Aurel, delegat al Conferinței Episcopilor din România pentru credincioșii romano-catolici de limbă română aflați în străinătate, însoțit de preoții Paul Budău și Cristian Farcaș, a ajuns la Bad Deutsch-Altenburg în ziua de 29 octombrie 2019 din Italia entuziasmat de celebrările frumoase ale sacramentului Mirului.

Preasfințitul Petru ne-a vizitat în ziua de 12 noiembrie 2019. Era foarte bucuros că episcopii catolici din România l-au delegat să participe între 5 și 10 noiembrie la întâlnirea episcopilor francezi în Lourdes, considerând că i s-a îndeplinit o dorință mai veche de a face acolo un pelerinaj la sanctuarul Maicii Domnului.

În Franța a întâlnit mai mulți preoți ai Diecezei de Iași, care lucrează ca "fidei donum" în diferite comunități, aducându-le tuturor salutul noului episcop de Iași, PS Iosif Păuleț, și salutul Preasfințitului Aurel. Cu această ocazie le-a spus că toți cei dragi din dieceză, preoți, persoane consacrate și credincioși, îi însoțesc cu prețuirea, grija și rugăciunea lor, așteptându-i să se întoarcă acasă cu gândul și cu dragostea lor.

Eu am avut din nou bucuria de a concelebra cu înalții oaspeți ieșeni sfintele Liturghii, de a ne ruga împreună în capela fericitului Anton Durcovici și a primi binecuvântarea arhierească pentru Parohia Bad Deutsch-Altenburg.

Aștept cu răbdare și vizita actualului episcop de Iași, Iosif, pe care l-am invitat deja în ziua consacrării sale să vină în localitatea de naștere a fericitului Anton Durcovici, care l-a precedat în slujirea episcopală a diecezei ieșene.

Pr. Pavel Balint,
paroh de Bad Deutsch-Altenburg și Hundsheim
decan de Hainburg la Dunăre


 

lecturi: 1339.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat