Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Videomesaj adresat ministranților francezi (12 noiembrie 2019)

Publicăm în continuare textul videomesajului pe care Sfântul Părinte Francisc l-a trimis ministranților francezi pentru a-i invita la întâlnirea care va avea loc la Roma de la 24 la 28 august 2020:

Dragă prieten,

Sunt bucuros să mă adresez ție, care asiguri în parohia ta slujirea la altar, pentru a te invita să participi la marele pelerinaj al slujitorilor la altar, organizat de Biserica din Franța la Roma, anul viitor. Domnul Isus te-a chemat să-i slujești la celebrarea Liturghiei. Este o ocazie unică pentru tine de a-l întâlni, de a-l iubi mai mult, de a te angaja pentru El. Însă, tu ai remarcat asta, Liturghia se termină cu cuvintele preotului: "Mergeți!". După ce l-am slujit pe Isus la Liturghie, noi suntem chemați cu toții să-l slujim în viața noastră de toate zilele, în întâlnirea cu frații noștri și surorile noastre: noi suntem trimiși în misiune. Noi suntem trimiși în misiune, nu uita asta.

Participând la acest pelerinaj la Roma tu vei merge la mormintele sfântului Petru și al sfântului Paul, trimiși și ei în misiune de Isus și care aici și-au dat viața pentru El. Mărturia lor curajoasă va fi pentru tine o încurajare să perseverezi în angajarea ta și în viața ta creștină, în pofida contradicțiilor și a criticilor pe care poate că le întâlnești în jurul tău, în pofida întrebărilor pe care ți le pui, în pofida eforturilor pe care asta ți le cere.

Noi vom avea bucuria să ne întâlnim, toți împreună. Și tu vei întâlni de asemenea alți tineri pe care încă nu-i cunoști, dar care îndeplinesc aceeași slujire, împărtășind aceeași credință. Invită de asemenea pe cei care au fost trimiși să se angajeze ca tine! Nu există creștin singur: toți împreună suntem mai puternici, avem mai mult curaj, mergem mai departe.

Așadar te aștept la Roma, de la 24 la 28 august anul viitor. Până atunci, eu mă rog pentru tine și pentru toți cei care te înconjoară și, îți cer, nu uita să te rogi pentru mine. Am nevoie de asta, această muncă nu este ușoară! Fecioara Maria să te păzească și Dumnezeu să te binecuvânteze!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 376.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat