Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Filmul "Cel Mai Mare Dar", al regizorului Juan Manuel Cotelo, la Cinema "Mon Amour"

În zilele de 23 și 24 noiembrie 2019 se va proiecta în Cinema "Mon Amour" din Piatra Neamț noul film al regizorului Juan Manuel Cotelo, "Cel Mai Mare Dar", un film care vorbește despre iertare prin intermediul mărturiilor celor care au dăruit și au primit iertare. Obiectivul regizorului este să demonstreze că iertarea este posibilă chiar și în situațiile pe care le considerăm de neiertat: de la o mică ceartă până la asasinate violente de-a lungul unui război.

De ce este nevoie de un film despre iertare? Juan Manuel răspunde:

"Suntem deja saturați, obosiți până peste cap, cel puțin eu, să vedem cum etica care s-a propus de multe ori în cinema este răzbunarea. Și asta, în viața reală nu funcționează. Obiectivul este ca spectatorul să primească, prin intermediul ecranului, o invitație amabilă de a iubi mai mult.

Într-o lume în care ura și violența sunt la ordinea zilei, iertarea este mai necesară ca niciodată. De aceea, cinematografele care au proiectat până în prezent filmul s-au transformat în adevărate epicentre de iubire. Primim zilnic multe mărturii de la spectatori care, după ce au văzut filmul, s-au transformat în protagoniștii proprii lor povești, și au decis să facă un pas spre iertare, în căutarea finalului lor fericit".

Filmul a fost lansat deja la București, Timișoara și Cluj și așteptăm cu nerăbdare ca petrecerea iertării să ajungă și în zona Moldovei. De aceea, dragilor, vă invităm să luați o pauză de la activitățile dvs., și să vă așezați timp de 104 min în fața ecranului din cinema "Mon Amour" (Piața "Ștefan cel Mare", nr. 14, Piatra Neamț) ca să experimentați în sufletele dvs. efectele extraordinare ale iertării, singura armă capabilă să pună capăt oricărui conflict.

Pentru trailer și alte informații vă rugăm să vizitați site-ul www.celmaimaredar.com. Iar pentru a fi la curent cu noutățile: www.facebook.com/infinitomasunoromania. Tot pe Facebook puteți urmări invitația din partea regizorului adresată tuturor românilor de a merge și a vedea filmul. Probabil unii dintre voi deja știți că vorbește destul de fluent limba română, el fiind căsătorit cu o româncă din Cluj.

Andra Cosmovici

* * *

"Cel mai mare dar" - un film despre iertare și iubire - va fi lansat în România în luna octombrie


 

lecturi: 2301.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat