Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Grupul "Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta" din Iași: întâlnirea de deschidere a anului școlar și proiecte de activitate a grupului

Membrii grupului "Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta" din Iași s-au întâlnit în casa Fraților Școlilor Creștine sâmbătă, 26 octombrie 2019, pentru a discuta și a pregăti activitățile din acest nou an școlar.

Întâlnirea a început cu o rugăciune urmată de un moment în care participanții au meditat la misiunea pe care au primit-o și pe care și-au ales-o când au devenit membri ai grupului "Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta". A urmat apoi evaluarea anului precedent de activitate și planificarea proiectelor pentru noul an. Ziua s-a încheiat cu cina comună.

Duminică, 27 octombrie 2019, începând cu ora 8.30, a avut loc întâlnirea de deschiderea a anului școlar și de activitate a familiilor beneficiare ale proiectului. La această întâlnire au participat membri, voluntari, prieteni și colaboratori ai grupului.

Ziua a început cu o rugăciune comună condusă de pr. Iosif Iacob, îndrumător spiritual al grupului, după care a fost prezentat programul zilei. A urmat momentul de comuniune în care copiii au primit o mică gustare și în care participanții au avut posibilitatea de a se bucura de revedere și de a se cunoaște cu noii membri ai familiei.

Sfânta Liturghie duminicală a fost momentul central al zilei, prezidată de pr. Iulian Faraoanu. După Liturghie, a urmat un moment în care membrii grupului au povestit istoria nașterii grupului. Prânzul a fost un moment de profundă comuniune de care ne-am bucurat toți cei prezenți.

În continuare au fost prezentate cele trei mari proiecte din acest an, și anume:

1. Asigurarea unui pachețel la școală pentru patru copii.

2. Cele două campusuri (de iarnă - în luna decembrie și de primăvară - în luna martie)

3. Întâlnirile lunare pentru toți copii înscriși în proiecte.

În ultima parte a zilei, a avut loc o discuție particulară cu părinții cărora le-au fost prezentate câteva aspecte organizatorice și importante. În acest timp, copii au participat la un moment special de jocuri.

Am încheiat ziua cu dorința puternică de a ne revedea cât mai curând.

Toți cei care doresc să susțină activitățile acestui grup, o pot face luând legătura cu Anton Barticel, coordonator MFTC.

Benedicta și Anton, membri MFTC

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-27 octombrie: Grupul "Mica Familie a Sfintei Tereza de Calcutta" din Iași: întâlnirea de deschidere a anului școlar și proiecte de activitate a grupului


 

lecturi: 1269.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat