Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Vincențieni din Anglia în vizită de lucru în România

Vincențienii din Dieceza de Iași au primit vizita unei delegații a Societății "Sfântul Vincențiu de Paul" din Anglia, între 25 și 30 octombrie 2019. Scopul vizitei a fost întărirea colaborării dintre membrii SSVP din România și din Anglia, precum și promovarea proiectelor susținute financiar de către Societatea "Sfântul Vincențiu de Paul" din Anglia.

Din delegația engleză au făcut parte dna Mary Abel, responsabilă cu România și dl Kenneth Madine, managerul departamentului de fonduri, comunicației și de marketing din cadrul Societății "Sfântul Vincențiu de Paul" din Anglia. Pe tot parcursul vizitei au fost însoțiți de Marilena Bartic, agent la oficiul de proiecte din cadrul SSVP România și translator de limbă engleză, și de Ana Doboș, președintă din anul 2020 la nivel național al Uniunii Asociațiilor SVP din România.

Vincențienii din România au o colaborare foarte bună cu partenerii din Anglia. Proiectele și banii oferiți de conferințele surori din Anglia și Țara Galilor vin în ajutorul persoanelor nevoiașe din România. De câțiva ani, prin proiectele de dezvoltare partenerii noștri englezi ajută asociațiile SVP din România. Aplicarea acestor proiecte oferă posibilitatea unor familii foarte sărace de a se ajuta singure prin efortul propriu, prin valorificarea produselor obținute în gospodărie.

Un astfel de proiect, numit "Lapte pentru Educație" este în curs de desfășurare în comuna Bălțați, jud. Iași, sub directa supraveghere a membrilor vincențieni din Conferința din Balțați, unde este președinte Anton Dîscă. La 29 octombrie s-a filmat o zi din viața familiei care beneficiază de proiectul "Lapte pentru Educație", filmare realizată de o echipă de profesioniști veniți din Anglia. Acest film va fi difuzat în cadrul Conferințelor SVP din Anglia pentru promovarea acestor proiecte de dezvoltare și pentru deschiderea unor noi oportunități de a strânge mai mulți bani pentru alte proiecte.

Un al moment al vizitei delegației din Anglia a fost întâlnirea cu vincențienii din Iași, Bălțați, Târgu Frumos, Adjudeni și Roman. Aici, prin vizite la familiile ajutate cu resurse financiare din Anglia și din România, au constatat cu mare bucurie ce lucruri frumoase se fac la noi. Caritatea trăită cu multă dăruire de voluntarii noștri vincențieni au ajutat multe familii ca să se ridice și să capete încredere în forțele proprii și astfel să prindă curaj pentru a merge mai departe. Contactul direct cu persoanele aflate în nevoi, relația de prietenie dintre membrii asociației SVP și cei vizitați se consolidează în timp prin vizite repetate nu numai cu ocazia marilor sărbători.

Ultima zi a vizitei a fost dedicată orașului Iași, frumusețea lui a fost o surpriză plăcută pentru ei. Au făcut cunoștință cu valoarea culturală și spirituală a orașului prin vizitarea Grădinii Botanice, a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif", a Bibliotecii de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Palatul Culturii și Mănăstirea Cetățuia.

Mulțumim mult vincențienilor din România pentru ceea ce fac și colaboratorilor noștri din Anglia pentru suportul oferit atât financiar cât și moral. Această vizită de lucru ne-a arătat cum colaborarea și comunicarea fac ca relațiile între oameni să se dezvolte. Schimbul de experiență și munca făcută împreună duce la binele persoanelor aflate în dificultate.

Marilena Bartic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-30 octombrie: Iași: Vincențieni din Anglia în vizită de lucru în România


 

lecturi: 640.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat