Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (NT): Rolul Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași

În ziua de 29 octombrie 2019, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT), a avut loc întâlnirea cu tema "Rolul Acțiunii Catolice în Dieceza de Iași", la care au participat preoți parohi și vicari ce însoțesc grupurile de Acțiune Catolică din diferite parohii ale Diecezei de Iași.

Obiectivul întâlnirii a fost acela de a creat un cadru de dialog între preoții care sunt asistenți spirituali ai Acțiunii Catolice în propriile parohii în vederea susținerii misiunii pe care această asociație o are în comunitățile parohiale.

Întâlnirea a fost deschisă de PS Iosif Păuleț care i-a salut pe participanți și a apreciat inițiativa. Părintele Felix Roca, asistentul spiritual general al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif", a evidențiat obiectivul întâlnirii și necesitatea unui dialog care să contribuie la bunul mers al asociației.

Discuțiile au vizat unele aspecte care ar avea nevoie de o atenție deosebită. A fost evidențiată importanța misiunii laicilor și necesitatea ca implicarea lor să fie încurajată atât în parohii cât și la nivel diecezan. Comunicarea dintre consiliul diecezan al Acțiunii Catolice și preoții din parohii a constituit o altă temă de discuție, în dorința ca preoții să cunoască din timp inițiativele programate și implicarea necesară la nivel parohial și diecezan. În ceea ce privește formarea, s-a insistat asupra necesității de a se oferi un parcurs de formare pentru membri și de a face în așa fel încât materiale formative elaborate să ajungă și în parohii.

Dialogul a fost îmbogățit de intervențiile asistenților spirituali diecezani care au împărtășit experiența lor și au răspuns întrebărilor adresate.

Spre finalul întâlnirii doamna Cristina Mare, președinta Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif", i-a salutat pe participanți și le-a mulțumit pentru susținerea oferită asociației.

În încheiere, PS Iosif Păuleț a apreciat rolul Acțiunii Catolice și a tuturor inițiativelor sale, a accentuat obligația promovării vocației laicilor și a subliniat valoarea dialogul în vederea îmbunătățirii situațiilor.

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif"
 


lecturi: 762.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat