Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Sărbătoare și început pentru surorile Congregației "Don Morinello"

Pentru surorile Congregației Surorile Săracilor "Don Morinello" ziua de 19 octombrie 2019 a avut o însemnătate deosebită. În localitatea Pildești, două evenimente semnificative au adus bucurie în sufletele credincioșilor acestei frumoase comunități. Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, împreună cu autoritățile locale, s-au unit pentru a împărtăși bucuria noastră.

A avut loc o Liturghie solemnă de mulțumire pentru cinci surori - sr. Rosa Țîmpu, sr. Elvira Bereș, sr. Paula Agheorghiesei, sr. Maria Baciu și sr. Elena Crăciun - care au celebrat 25 de ani de viața consacrată și a fost binecuvântată piatra de temelie pentru construcția unui cămin de bătrâni pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al credincioșilor, sperăm să îl putem inaugura cât mai curând.

Intenția surorilor din Congregația Surorile Săracilor "Don Morinello" este aceea de a trăi pe deplin carisma fondatorului, pr. Vincenzo Morinello, în mijlocul comunității din Pildești. Tocmai in acest sens, binecuvântarea pietrei de temelie pentru un azil de bătrâni este un prim pas în realizarea acestui obiectiv. Surorile sunt prezente în parohie de la începutul noului an pastoral (sfârșitul lunii august din acest an) și vor încerca, de asemenea, să își aducă contribuția la activitățile pastorale, dar vor realiza și vizite la cei bolnavi și bătrâni, ce necesită o atenție specială și îngrijire pe măsură. Încrederea lor puternică în ajutorul Providenței le oferă speranța realizării acestor frumoase și nobile obiective.

Mulțumirea noastră se îndreaptă spre toți aceia care ne-au înconjurat cu bunăvoința și contribuția lor, pentru reușita acestui eveniment important din istoria congregației noastre.

Sr. Amelia Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 octombrie: Pildești: Sărbătoare și început pentru surorile Congregației "Don Morinello"


 

lecturi: 2554.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat