Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A fi student și misionar

Studenții din Iași, din diferite grupuri și asociații, au participat ca o singură familie la sfânta Liturghie celebrată duminică, 20 octombrie 2019, de la ora 17.00, în biserica "Sfântul Anton de Padova" din Iași. Liturghia a fost dedicată deschiderii noului an academic, dar nu numai atât... Având în vedere că a fost și "Duminica Misiunii", zi în care sufletul nostru este plin de dăruire și recunoștință, suntem invitați să plecăm, să căutăm sufletele rătăcite. Dar nu trebuie să ne avântăm prea departe, căci sufletul pierdut al fratelui nostru e chiar lângă noi, poate chiar în sufletul nostru.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț, concelebranți fiind părintele paroh Alois Farțadi, pr. Fabian Doboș, pr. Lucian Farcaș, pr. Felix Roca și alți preoți invitați.

În cadrul predicii, Preasfințitul Iosif Păuleț ne-a introdus în logica misionarismului, a unei adevărate vieți creștine, în logica lui Isus, care nu ne cere să construim ziduri, turnuri înalte, ci ne cere să creăm punți, să eliminăm obstacolele care apar în parcursul vieții noastre de misionari. Numai așa putem ajunge la cel de lângă noi.

Dar care e arma misionarului? Care e acel liant care ne ajută să creăm acea punte? Ce stă la baza credinței noastre? Răspunsul îl găsim chiar la Isus, în viața sa, îl vedem în faptele sale, în suferința sa și anume, rugăciunea. Rugăciunea are efect în stăruință, rugăciunea nu e o stare de moment, ci e ceva continuu. Rugăciunea biruie cotidianul, trece dincolo de limitele noastre, de zidurile noastre, ea e acel cuptor care ne încălzește inimile.

Dar să nu uităm faptul că, odată cu începerea noului an academic, apar în mijlocul nostru și ghioceii care anunță venirea "primăverii". Acești ghiocei sunt studenții boboci, veniți de aproape sau de departe și care, însoțiți fiind de marele boboc, Preasfințitul Iosif Păuleț, și-au început misiunea de a dărâma ziduri și de a construi punți. Prin urmare, după sfânta Liturghie, ne-am reunit pentru un moment de destindere, în care bobocii și-au etalat talentele și cei mai mari le-au oferit curajul să continue misiunea care le-a fost încredințată și anume aceea de a fi studenți în misiune.

Le mulțumim tuturor celor care au ajutat la buna desfășurare a acestor evenimente! Dumnezeu să ne ajute să rămânem în comuniune!

Ciprian Sandu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Iași: A fi student și misionar


 

lecturi: 1903.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat