Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Maikona (Kenya): "Botezați și trimiși" - încă 134 de noi membri

S-au adăugat 134 de noi membri la Misiunea catolică din Maikona (Kenya), în ziua de 19 octombrie 2019, când au fost botezați 65 de copii în filiala Boji, toți până la vârsta de cinci ani, și în ziua de 20 octombrie 2019, au fost botezați 17 adulți și 52 copii în comunitatea din centrul parohial. Celebrările liturgice au fost concelebrate de pr. Claudiu Iștoc, pr. Cezar Chelaru Dămoc și pr. James Wario.

Ziua Mondială a Misiunilor reprezintă pentru fiecare comunitate eclezială un moment important pentru sensibilizarea credincioșilor spre a susține prin rugăciune și caritate operele misionare.

Mesajul papei Francisc pentru acest an, intitulat "Botezați și trimiși", a fost o ocazie deosebită pentru a reflecta la misiunea ce a fost încredințata fiecărui creștin odată cu darul Botezului: credința primită trebuie să fie transmisă și altora.

După o perioadă îndelungată de pregătire (un catecumenat de trei ani), 17 adulți au fost botezați, iar prin cuvintele din cadrul sfintei Liturghii a fost explicată și misiunea ce le revine odată intrați în familia creștina a Bisericii Catolice.

Bucuria comunității a fost exprimată prin cântece și dansuri liturgice în timpul celebrării liturgice care, chiar dacă a durat trei ore, nu a fost pentru nimeni plictisitor sau obositor. Acestor adulți li s-au adăugat alți 52 de copii (toți până la vârsta de cinci ani) care au fost botezați în cadrul aceleași celebrări.

Cu o zi înainte de Ziua Mondială a Misiunilor, la 19 octombrie, în Boji, o altă comunitate a Parohiei Maikona, au fost botezați 65 de copii. Astfel, comunitatea parohială din Maikona a crescut cu 134 de noi membri, ceea ce reprezintă un număr semnificativ, având în vedere că în zona populația nu este formată toată numai din creștini: 40 % sunt creștini, 33 % musulmani și circa 27 % sunt tradiționaliști. Avem încredere că printr-o activitate evanghelizatoare intensă creștinii pot să demonstreze și celorlalți că a fi creștin este o bucurie și o împlinire deplină.

În toată perioada următoare a lunii octombrie vor avea loc și alte botezuri în filialele din cadrul Parohiei Maikona: Basbalesa, Gamura, Oromo Galla și Toricha, unde se estimează să fie în total circa 140 de copii care vor deveni creștini.

Ne rugăm ca toată activitatea pastorală și de evanghelizare din comunitatea noastră să fie rodnică și să se concretizeze într-o credința puternică și într-o mărturisire a bucuriei de a-l avea pe Dumnezeu în viața lor!

Pr. Claudiu Iștoc
paroh în Maikona (Kenya)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-20 octombrie: Maikona (Kenya): "Botezați și trimiși" - încă 134 de noi membri


 

lecturi: 1647.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat