Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: "Un milion de copii se roagă Rozariul pentru pace și unitate în lume"

Răspunzând inițiativei "Un milion de copii se roagă Rozariul pentru pace și unitate în lume", un grup de peste 500 de copii din Săbăoani, însoțiți de cadrele didactice, au pășit în biserica "Sfântul Mihail", înflăcărați de spiritul rugăciunii, în dimineață de vineri, 18 octombrie 2019, la ora 9.00.

Copii au primit în dar câte un rozariu încă de la intrarea în biserică, de la părintele paroh și părinții vicari.

La începutul rozariului părintele paroh Irinel a mulțumit copiilor pentru prezența, cadrelor didactice care le-au îndreptat pașii către biserică și a ținut un mic "instructaj" a modului în care se roagă rozariului, iar intenția de rugăciune fiind pentru pace în lume și pace în sufletul nostru.

Dacă natura în această perioadă își are freamătul ei cu frunzele care cad de pe copaci, în biserică "Sfântul Mihail", azi s-a auzit freamătul rugăciunii copiilor.

Un copil, în toată sinceritatea și inocență lui, în momentul în care se îndreptă spre ieșirea din biserică i-a zis doamnei învățătoare "Doamna, vă mulțumim că ne-ați scăpat de o oră", în același timp i-am replicat: "Copii, să știți că doamnă v-a adus azi la o oră în rai", iar pe față lor s-a citit mirarea.

A fost un moment de comuniune a întregii comunități din Săbăoani, fiind prezenți, de altfel, și preoții vicari de la celelalte trei parohii din satul nostru.

La sfârșitul rozariului, părintele paroh Irinel a mulțumit tuturor pentru prezență și nu a fost lăsat nimeni să plece fără a primi din partea preoților câteva bomboane.

Vă mărturisesc că încărcătura momentului a făcut ca emoția să fie până la lacrimi (același lucru mi l-a mărturisit încă o mămică la ieșirea din biserică), iar cuvântul de ordine a fost bucuria de-a ne ruga împreună!

Camelia Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 octombrie: Săbăoani: "Un milion de copii se roagă Rozariul pentru pace și unitate în lume"

Un album de fotografii de la acest eveniment a fost publicat și pe pagina de Facebook a Parohiei "Sfântul Mihail" din Săbăoani.


 

lecturi: 1573.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat