Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârlad și Tecuci: În sărbătoare cu Regina Familiei și a Rozariului

În comunitățile catolice din Bârlad și Tecuci, în perioada 11-13 octombrie 2019, au avut loc "Zilele Familiei".

În deschiderea acestor zile, părintele predicator Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Familii, ne-a introdus cu răbdare și disponibilitate în taina planului lui Dumnezeu pentru familie, un plan de iubire, cu o chemare specială la iubire, făcându-ne să înțelegem că suntem creați din iubire și pentru iubire.

"Soților, nu vă temeți să vă iubiți! Nu vă temeți unul de celălalt! Nu vă temeți de gesturi concrete de iubire! Sunteți un dar unul pentru celălalt". Acestea au fost doar câteva din imperativele care ne-au marcat în aceste zile.

Atât soții prezenți, cât și întreaga comunitate, au fost invitați apoi să redescopere bucuria pe care Dumnezeu continuă să o reverse asupra lor, încă de la începutul căsătoriei, atunci când în fața lui Dumnezeu s-au angajat pentru toată viața la iubire, comuniune și respect.

Aceste zile binecuvântate s-au încheiat cu celebrarea Liturghiei hramului, în cadrul căreia am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe părintele decan de Iași, Paul Budău, care ne-a transmis și salutul Preasfințitului Episcop Iosif Pauleț și urarea de a rămâne mereu uniți și încrezători în harul lui Dumnezeu.

O altă bucurie spirituală, în cadrul Liturghiei de încheiere, a fost și primirea pentru prima dată a sfintei Împărtășanii, pentru Andreea-Daria Baciu.

În mijlocul nostru s-a aflat și primul paroh al comunității, părintele Bogdan-Ionel Catană, acum când parohia împlinește zece ani de existență, și când intrăm în anul de pregătire pentru sărbătoarea de 30 de ani de la sfințirea bisericii, care va fi anul viitor.

Părintele Felician ne-a oferit la încheiere "testamentul spiritual" al acestor zile minunate, având-o ca protagonistă pe Sfânta Fecioară Maria în rugăciunea sfântului Rozariu, ca o armă puternică împotriva slăbiciunilor celuilalt, împotriva suferinței și a tristeții, care uneori apasă familiile noastre.

După cum spunea și părintele paroh Ștefan Ciubotaru, au fost zile de har și de bucurie, zile în care am înțeles câtă demnitate a pus Creatorul în fiecare dintre noi și prin credință ne-am întărit convingerea că fără Iubire, care este însuși Dumnezeu, nu putem avea o viață de familie fericită.

Mulțumim tuturor acelora care au făcut ca aceste zile să existe și părintelui predicator, Felician Tiba, care s-a străduit să dea tot ceea ce a avut mai bun. Dumnezeu, în marea sa bunătate, să îi răsplătească pe toți cu binecuvântări alese.

Florentina Gherguț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-13 octombrie: Bârlad și Tecuci: În sărbătoare cu Regina Familiei și a Rozariului


 

lecturi: 1142.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat