Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Angelus (13 octombrie 2019)

Iubiți frați și surori,

Înainte de a încheia această celebrare euharistică, doresc să vă salut și să vă mulțumesc vouă tuturor.

Mulțumesc fraților cardinali și episcopi, precum și preoților, călugărițelor și călugărilor, care provin din toată părțile lumii, în special celor care aparțin familiilor spirituale ale noilor sfinți. Salut toți credincioșii laici care au venit aici.

Salut delegațiile oficiale din diferite țări, îndeosebi pe domnul președinte al Republicii Italiene și pe Alteța Sa Principele de Wales. De fapt, cu mărturia lor evanghelică, acești sfinți au favorizat creșterea spirituală și socială în respectivele națiuni.

Un gând special adresez delegaților Comuniunii Anglicane, cu recunoștință vie pentru prezența lor precum și, îți spun bun venit ție, frate iubit, nou episcop aici la Roma.

Vă salut pe voi toți, dragi pelerini, precum și pe cei care au urmărit această Liturghie prin radio și televiziune. Un salut special adresez credincioșilor din Polonia, care astăzi celebrează Ziua Papei: le mulțumesc pentru rugăciunile lor și pentru afectul lor constant.

Și gândul meu se mai îndreaptă încă o dată spre Orientul Mijlociu. Îndeosebi, spre iubita și martirizata Siria de unde vin din nou știri dramatice despre soarta populațiilor din nord-estul țării, constrânse să părăsească propriile case din cauza acțiunilor militare: între aceste populații sunt și multe familii creștine. Spre toți actorii implicați precum și spre comunitatea internațională; vă rog, reînnoiesc apelul de angajare cu sinceritate, cu onestitate și transparență pe calea dialogului pentru a căuta soluții eficace.

Împreună cu toți membrii Sinodului Episcopilor pentru Regiunea Panamazoniană, în special cu aceia care provin din Ecuador, urmăresc cu preocupare ceea ce se întâmplă în ultimele săptămâni în țara aceea. O încredințez rugăciunii comune și mijlocirii noilor sfinți și mă unesc cu durerea pentru cei morți, cei răniți și cei dispăruți. Încurajez să se caute pacea socială, cu atenție deosebită față de populațiile mai vulnerabile, față de săraci și față de drepturile umane.

Și acum ne adresăm Fecioarei Maria, model de perfecțiune evanghelică, pentru ca să ne ajute să urmăm exemplul noilor sfinți.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 328.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat