Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Hramul sanctuarului, cu gândul la sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului

Cu ocazia hramului de la Cacica, duminică, 6 octombrie 2019, credincioșii din parohie, cât și pelerinii din Dieceza de Iași s-au adunat în jurul sfintei icoane de la Cacica pentru a o adora pe Fecioara Maria alături de episcopul emerit Petru Gherghel și de preoții concelebranți veniți la sărbătoare.

Începând cu ora 9.00, comunitatea poloneză a sosit la bazilică pentru adorație și Liturghia în limba polonă la care au participat pr. Stanislav Cucharec și pr. Andrei Staszkovian.

După Liturghia în limba polonă a urmat recitarea sfântului Rozariu în cinstea Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, iar Liturghia solemnă în limba română a fost prezidată de episcopul emerit Petru Gherghel, la care au mai participat noul decan de Bucovina, pr. Ciprian Antălucă, și preoții concelebranți din decanat. Cuvântul de la predică a fost ținut de pr. Mons. Grigore Duma care ne-a invitat pe toți să ne rugăm zilnic rozariul, care este o armă puternică în luptele vieții noastre. La finalul Liturghiei păstorul diecezei noastre a încredințat toate familiile din dieceza noastră înaintea icoanei miraculoase de la Cacica.

Înainte de binecuvântare, am mulțumit lui Dumnezeu prin cântecul "Dumnezeule Preasfânt" pentru toate binefacerile cu care ne copleșește în viața de zi cu zi, iar parohul de Cacica, pr. Anton Mărandescu, a mulțumit tuturor celor prezenți: Preasfințitului Petru, preoților concelebranți, autorităților civile reprezentate prin doamna deputat Victoria Longher, domnului președinte al Uniunii Polonezilor din România, Ghervasen Longher, domnului primar din Păltinoasa, Eduard Wendling.

Ca un ultim îndemn, episcopul emerit Petru Gherghel și-a exprimat emoțiile și trăirea profundă pe care o simte în jurul Mamei noastre cerești de la Cacica invitându-ne să apelăm întotdeauna la mijlocirea ei puternică în toate momentele vieții noastre.

Să înălțăm rugăciuni și mulțumiri Preacuratei Fecioara Maria, prezentă în inimile noastre, protejându-ne și iubindu-ne necondiționat!

Luiza Filțingher

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 octombrie: Cacica: Hramul sanctuarului, cu gândul la sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului


 

lecturi: 1833.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat