Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hram și deschidere de an școlar

În Căminul "Xaverianum" din Iași, joi, 3 octombrie 2019, PS Iosif Păuleț a prezidat sfânta Liturghie prin care a fost sărbătorită sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana profilului teologic din cadrul Colegiului Pedagogic "Vasile Lupu" din Iași, marcându-se în mod solemn deschiderea anului școlar 2019-2020 pentru elevii profilului teologic și pentru elevii găzduiți în Căminul "Xaverianum", ce învață în diferite licee din Iași. Între invitații de seamă s-a aflat și doamna inspector școlar general Genoveva Farcaș.

Aproximativ 150 de elevi, alături de câțiva zeci de studenți, absolvenți ai profilului teologic sau găzduiți în trecut în Căminul "Xaverianum", au participat la sfânta Liturghie solemnă celebrată joi, 3 octombrie, în capela Căminului "Xaverianum". În primele bănci ale capelei, alături de doamna inspector școlar general s-au aflat profesori de la Colegiul Pedagogic. Cântările de la sfânta Liturghie, în care se simțeau vibrațiile tinereții, au fost susținute vocal și instrumental de elevii prezenți. Conducătoarea corului a fost tânăra Maria Miller.

PS Iosif Păuleț i-a invitat pe elevi să trăiască în mod responsabil acești ani ai tinereții, deoarece în acești ani ei pregătesc viitorul lor și al societății. Dacă vrem o țară și o lume mai bună va trebui să ne-o construim singuri, fără să așteptăm să vină alții să o făurească. Preasfințitul a dorit să amintească încrederea cu care sfânta Tereza a Pruncului Isus și-a așezat viața în mâinile lui Dumnezeu Tatăl. Când devenim conștienți de iubirea și bunătatea lui Dumnezeu Tatăl față de noi, nu ne rămâne decât să îi răspundem cu iubire și încredere.

Pr. Petru-Sebastian Tamaș, directorul coordonator al profilului de teologie și președinte al Fundației "Pro Educatione", a amintit că sunt deja 20 de ani de când funcționează profilul de teologie în cadrul Colegiului Pedagogic, 10 ani de când există Fundația "Pro Educatione" și este al 10-lea an în care ușile Căminului "Xaverianum" se deschid pentru a găzdui elevi de liceu. Sprijinul material, intelectual, uman și spiritual de care se bucură elevii în creșterea lor reprezintă o garanție pentru un viitor mai bun.

Bianca Diaconu,
clasa a XII-a

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 octombrie: Iași: Hram și deschidere de an școlar


 

lecturi: 1644.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat