Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ziua Misionară Guanelliană - 6 octombrie 2019

Luna octombrie 2019 a fost numită de papa Francisc Luna Misionară Extraordinară, tema aleasă pentru această lună fiind "Botezați și trimiți: Biserica lui Cristos misionară, în lume". Pentru a trăi în mod special această lună și pentru a reînnoi zelul misionar pe care trebuie să-l avem în anunțarea Evangheliei, Familia Guanelliană din lumea întreagă, sub îndrumarea Centrului Misionar Guanellian de la Roma, a marcat această duminică, 6 octombrie 2019, ca fiind Ziua Misionară Guanelliană, zi care ne va pregăti pentru Ziua Mondială a Misiunilor.

La Casa "Sfântul Iosif" din Iași, în capela Căminului de bătrâni, familia guanelliană din Iași a trăit această zi cu bucurie și creativitate. În cadrul sfintei Liturghii, celebrată cu entuziasm misionar, pr. Baktist Walagan, SDC, ne-a invitat să mulțumim și în același timp să ne rugăm pentru misionarii Familiei Guanelliane din lumea întreagă și ne-a introdus în tema acestei luni, Botezați și trimiși, vorbindu-ne la cuvântul de învățătură despre importanța credinței bine înrădăcinată în inimile noastre, despre datoria părinților de a semăna în inimile copiilor sămânța vocației și despre importanța comuniunii între noi, de a ne simții uniți cu întreaga Familie Guanelliană, misionară în diferite părți ale lumii, din Europa și Asia, până în Amazonia și în insulele Solomon.

După sfânta Liturghie credincioșii prezenți au fost invitați să viziteze expoziția organizată special pentru această ocazie, expoziție care cuprinde pe lângă unele aspecte din carisma și misiunea sfântului Alois Guanella, fondator, fotografii din cele șase realități guanelliene din România: Casa Providenței - Iași, Casa "Sfântul Iosif" - Iași, Centrul "Fericita Clara" - Șcheia, Casa "Sfântul Alois Guanella" - Sagna, Casa "Sfântul Alois Guanella" - Opera Don Guanella - Iași și Grupul Guanellieni Cooperatori. Această expoziție îmbogățește anul jubiliar a celor 25 de ani de prezență a Familiei Guanelliene în România, prin Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe".

Ziua Misionară Guanelliană s-a încheiat cu rugăciunea Vespelor, în cadrul Adorației Euharistice, tot în capela Căminului de bătrâni, moment de rugăciune care ne-a unit din nou în jurul lui Isus, izvorul iubirii, primul misionar al Tatălui, care ne-a vestit împărăția cerurilor.

Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care s-au străduit cu mult elan ca această zi să lase un semn în viețile noastre și să ne deschidă mai mult înspre tot ceea ce înseamnă credință, caritate și misiune.

"Sensul misiunii este acela de a prezenta lumii întregi dorința lui Dumnezeu de a-i întâlni pe toți oamenii. Este vorba de a vesti tuturor că Dumnezeu ne iubește și este nerăbdător ca să ne întâlnească. Este o propunere de credință care solicită răspunsul liber al persoanei la propunerea lui Dumnezeu. Inima misiunii creștine înseamnă a ne simții trimiși: fiecare botezat poate fi misionar, purtător al acestei propuneri a lui Dumnezeu, mesager al invitației pe care Dumnezeu o face fiecărui om ca să se lase găsit, pentru a realiza o relație de iubire cu el" (din Servire, Presenza Missionaria Guanelliana, nr. 3/2019).

Sr. Victoria Pop, FSMDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 octombrie: Iași: Ziua Misionară Guanelliană


 

lecturi: 978.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat