Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatican News: Episcopul Iosif Păuleț: "Să fim generoși, spiritual și material, cu misionarii noștri" (video)

"Îi încurajez pe misionarii noștri să înfrunte toate dificultățile cu puterea credinței, iar pe credincioșii noștri să fie generoși în a-i susține spiritual și material pe cei plecați departe ca să ducă vestea lui Cristos oamenilor care încă nu-l cunosc sau îl cunosc prea puțin": spune episcopul Diecezei de Iași, Mons. Iosif Păuleț, într-un interviu acordat la 13 septembrie 2019 redacției române Radio Vatican cu privire la "Luna misionară extraordinară".

"Fiecare episcop, fiecare preot, dar și fiecare credincios nu trebuie să uite că este misionar, trimis în lume ca să dea mărturie despre Cristos, despre Evanghelia și învățătura sa": a spus episcopul Iosif Păuleț, al Diecezei Romano-Catolice de Iași, într-un interviu acordat redacției române Radio Vatican în contextul inițiativei papale de a proclama luna octombrie a anului curent drept "Lună misionară extraordinară".

Ep. Iosif Păuleț: Luna misionară extraordinară:

Interviul a fost realizat în 13 septembrie 2019 cu ocazia vizitei efectuată la Roma de episcopul Iosif și a primei sale întâlniri cu succesorul sfântului apostol Petru. Mons. Păuleț a răspuns cu amabilitate la solicitarea redacției noastre de a lărgi, atunci, orizontul interviului și de a cuprinde reperele ecleziale din perioada imediat următoare.

Mesaj video pentru misionari: ep. Iosif Păuleț

Astfel, în contextul Lunii misionare extraordinare, episcopul Iosif și-a exprimat bucuria de a-i încuraja "pe toți misionarii noștri, preoți și laici, din toate țările de misiuni să nu se descurajeze, să înfrunte toate dificultățile cu puterea credinței și să simtă bucuria de a duce vestea lui Cristos la cei care încă nu-l cunosc sau îl cunosc prea puțin".

În continuarea interviului, păstorul de suflete al Diecezei de Iași a menționat generozitatea arătată pe plan misionar de credincioșii pe care i-a păstorit ca paroh și decan, în special la Onești și la Suceava. În această privință, o inițiativă concretă care s-a bucurat de o largă participare în rândul credincioșilor este adopția la distanță.

După ce a elogiat efortul misionarilor noștri de a-i sensibiliza pe credincioșii din România, episcopul amintește, la finalul interviului că "îndemnul pe care l-am făcut și îl fac este acela de a ne ruga cu toții și de a fi sensibili față de activitatea misionară a Bisericii".

Pr. Adrian Dancă pentru Vatican News


 

lecturi: 1958.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat