Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Deschiderea anului academic 2019-2020 la Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Luni, 30 septembrie 2019, la ora 14.00, în aula A14 a Universității "Al.I. Cuza" din Iași, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a deschis oficial noul an academic, după ce, la ora 11.00 în aula "Mihai Eminescu" s-a deschis oficial anul academic la nivelul Universității. La acest eveniment a participat și Excelența Sa Iosif Păuleț, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași.

Primul care a luat cuvântul a fost PS Iosif Păuleț care le-a vorbit atât studenților, cât și profesorilor despre valoarea slujirii. A amintit că, deși poate nu este "la modă", slujirea trebuie să ne caracterizeze pe noi, creștinii. Profesorii îi slujesc pe studenți întru creșterea lor, încât, la timpul lor, aceștia să poată sluji spre binele societății, iar astfel să lucreze spre slava lui Dumnezeu. Aceasta este lucrarea de sfințenie la care ne cheamă Dumnezeu pe toți, lucrarea slujirii.

Conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu, decanul Facultății de Teologie, a fost acela care a preluat apoi cuvântul, prezentând ce este această facultate: istoria, structura, finalitatea, activitatea, studenții, profesorii. Însumând toate acestea și reducându-le la un singur cuvânt facultatea poate fi văzută ca "familie". Este o familie aflată în sânul Bisericii care respirând cu "doi plămâni", asistență socială și pastorală, lucrează împreună spre a împlini planul lui Dumnezeu în lume.

A urmat momentul prezentărilor. Primii care s-a prezentat au fost ultimii veniți, studenții anului I. Aceștia au făcut cunoștință cu cei care îi vor purta pe drumul facultății: conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu (decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică), prof. Ramona Ciobanu (profesor asociat din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice), conf. univ. dr. pr. Iulian Faraoanu (directorul de Departament de Teologie Romano-Catolică), lect. univ. dr. pr. Lucian Farcaș, lect. univ. dr. pr. Daniel Iacobuț, lect. univ. dr. pr. Iosif Iacob, lect. univ. dr. pr. Fabian Doboș (profesor și responsabil de pastorația studenților în cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași) și prof. univ. dr. pr. Emil Dumea.

Începutul de an universitar, ca orice alt început, este marcat de entuziasm și de mari speranțe pentru viitor. Sperăm și cerem de la Dumnezeu ca acest curaj și avânt de început să ne poarte spre o rodnică concluzie, spre binele nostru, al societății și spre slava lui Dumnezeu.

Ciprian Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 septembrie: Iași: Deschiderea anului academic 2019-2020 la Facultatea de Teologie Romano-Catolică


 

lecturi: 1927.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat