Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Îndrăgostiți de frumos, călătorind prin țară - excursie de la Schineni la Sinaia

În perioada 26-31 august 2019, un grup de tineri din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Schineni au plecat pentru o săptămână la munte. Ca în fiecare an, tinerii din Schineni au avut și anul acesta parte de un timp frumos împreună, explorând atât noi meleaguri, cât și frumusețea oamenilor care i-au însoțit în această călătorie.

La finalul lunii august, 18 tineri din Parohia Schineni au continuat tradiția începută cu mulți ani în urmă, de a petrece împreună câteva zile în care să exploreze diferite locuri din țară și să crească împreună în toleranță, acceptare și iubire față de aproapele. Excursia a fost organizată de Surorile "Maria Magdalena Postel" care activează în comunitatea din Schineni încă din anul 2003, cu susținerea părintelui paroh Valentin Bulai.

Anul acesta, locația a fost Sinaia, unde tinerii au locuit pentru o săptămână în casa de odihnă a parohiei, fiind întâmpinați de părintele Petrică Cojocaru. Fiecare zi a început bineînțeles cu sfânta Liturghie în parohie, după care cu multă voie bună tinerii au pornit la drum, spre diferite obiective turistice: Castelul Peleș, Curtea de Argeș, orașul Brașov împreună cu Biserica Neagră.

În alte zile, drumul i-a călăuzit pe cei 18 tineri către munte, bineînțeles. Ei au urcat din Bușteni cu telegondola și au coborât la pas, pe un traseu anevoios, cu multe obstacole, care a durat aproximativ 5 ore, dar peisajele de nedescris au meritat orice efort. Nu puteau bineînțeles să lipsească din itinerariu Peștera Ialomiței, platoul Bucegi, Sfinxul și Babele. Un alt traseu care nu putea fi ratat a fost Transfăgărășanul împreună cu Lacul Bâlea. Aici tinerii au luat masa pe iarba, cu mâncare tradițională: cârnați, ceapă, șuncă și multă voie bună.

Nimic nu a stricat buna dispoziție. Ba chiar posibilele obstacole, cum ar fi vremea nefavorabilă din prima zi sau răcoarea muntelui, zăpada, nu au făcut decât să se transforme în momente de neuitat pentru tinerii din Schineni, momente de conectare cu natura și cu oamenii frumoși din grup sau pe care i-au întâlnit pe traseu.

Dorim să mulțumim din inimă tuturor persoanelor care au făcut ca această excursie să aibă loc și să petrecem cu toții un timp cât mai frumos împreună.

Iată gândurile câtorva dintre tineri:

- "În Sinaia am fost primiți cu multă căldură atât de părintele paroh, cât și de alte persoane din comunitate".

- "Am cunoscut oameni deosebiți care au avut plăcerea să ne facă diferite cadouri, pentru care le mulțumim".

Fie ca bunul Dumnezeu să binecuvânteze fiecare persoană care ne-a ieșit în cale și să răsplătească înzecit toate persoanele care ne-au ajutat!

Un tânăr din Parohia Schineni

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-31 august: Îndrăgostiți de frumos, călătorind prin țară - excursie de la Schineni la Sinaia


 

lecturi: 1365.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat