Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț "Sfântul Iosif Muncitorul": Cercetași în campus

Cum ar fi ca timp de șapte zile să lași în urmă tehnologia (fără telefoane - una din regulile campusului), să-ți iei prietenii și să-ți instalezi cortul la marginea pădurii de munte? Apoi, program: ziua începe dis-de-dimineață cu înviorarea, cuprinde cateheză, jocuri, trasee de munte, Liturghie, și se încheie cu jocuri și cântece la focul de tabără. Mai e cineva interesat de stilul acesta simplu de viață?

Ei bine, răspunsul e da! Așa am trăit noi, 90 de copii, tineri și lideri, cercetași ai Centrului Local "Sfântul Iosif Muncitorul" Piatra-Neamț, pentru o săptămână, în perioada 19-26 august 2019, pentru că am participat la campusul local organizat an de an de lideri, cu susținerea preoților din parohia noastră.

Anul acesta am fost la Brateș - Tarcău, iar campusul a reunit cele trei ramuri de vârstă (lupișorii, temerarii și exploratorii) și, alături de (celebrele desene) Scooby-Doo și Echipa Misterelor, am învățat multe despre prietenie, curaj și aventură.

Au fost zile minunate, în care am pornit curajoși în hike-uri prin sate și în pădure, am participat la Olimpiadă și la o căutare nocturnă de comori, ne-am bucurat de căldura focului de tabără și de cerul înstelat. Bineînțeles, nu am uitat să ne întâlnim cu Dumnezeu la sfânta Liturghie de seară, cerându-i să fie el cel mai bun prieten al nostru, să ne umple de curaj și să facem echipă cu el în aventura vieții pe care am primit-o. Cel mai important, am învățat să ne bucurăm unii de alții și să fim împreună!

Mulțumim părinților, liderilor și tuturor celor care au susținut acest campus! Oamenii care ne-au văzut au fost impresionați de noi, au zâmbit, ne-au întrebat cine suntem și s-au bucurat cu noi; asta ne face să credem că acolo, în acea bucată de lume și munte, am lăsat lumea un pic mai bună decât am găsit-o. Următorul an vom face același lucru în altă parte.

Paula Diana Bordei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-26 august: Piatra Neamț "Sfântul Iosif Muncitorul": Cercetași în campus


 

lecturi: 1003.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat