Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: O căsătorie specială

Sâmbătă, 24 august 2019, în Parohia Săbăoani "Sfântul Mihail" și-au spus "Da" în sacramentul Căsătoriei Alexandru și Alexandra. Dar nu asta este partea inedită! A celebrat pr. paroh Irinel-Iosif Iosub, alături de care a concelebrat pr. Felician Tiba, de la Oficiul pentru Pastorația Familiei. Și nici asta nu constituie ceva inedit. Partea inedită a fost dată chiar de cei doi miri, unul pentru că a fost foarte curajos și celălalt pentru că l-a întrecut pe primul în curaj. Mai exact, mireasa, în cărucior fiind din cauza unei probleme de sănătate, s-a lăsat cucerită și apoi cerută în căsătorie de către un tânăr, care, la rândul lui s-a lăsat cucerit de sufletul ei.

"Nu ceea ce poate să ofere e important pentru mine, avea să spună tânărul la cursul de pregătire pentru logodnici, ci ceea ce este ea ca om!"

"De când m-a întâlnit, avea să spună tânăra, eu am picioare, îmi pot folosi bine mâinile, am văzut aproape toată țara, iar căsătoria nu va face altceva decât să parafeze ceea ce eu am simțit încă din momentul în care l-am întâlnit: că el va fi sănătatea mea, el va fi viața mea normală!"

"Voi, spunea părintele Felician la predică, ați depășit granițele obișnuitei iubiri și ați urcat către treapta carității, care înseamnă prietenia cu Dumnezeu. Vorbind despre faptele de milostenie trupească, Isus spunea că de fiecare dată când cineva face ceva bun față de frații săi, în realitate face față de el (cf. Mt 25,40). Ori de câte ori voi veți avea grijă unul de celălalt, când mirele ca soț va înțelege să fie picioare și mâini pentru soție și când soția va ști să-și încurajeze soțul, motivându-l în fiecare zi în tot ceea ce face, de fapt voi veți face toate acestea lui Isus Cristos prezent în voi".

La final și părintele paroh i-a felicitat pe miri pentru alegerea făcută și i-a invitat să nu uite niciodată ziua căsătoriei, întorcându-se la ea mai ales în momentele dificile ale vieții.

Curajul mirelui este un exemplu pentru mulți tineri care privesc poate doar la aspectul fizic al viitoarei soții, fără a ține seama totuși de sufletul ei, de sensibilitatea și nevoia ei de a avea pe cineva alături la modul cel mai serios și matur. De asemenea și curajul miresei este de apreciat pentru că, deși imobilizată într-un cărucior nu s-a sfiit să spună "Da" unei astfel de provocări, cum este căsătoria, intrând în ea cu deplină maturitate și responsabilitate.

Casă de piatră, Alexandru și Alexandra!

Claudia,
o colegă de la cursul pentru logodnici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 august: Săbăoani: O căsătorie specială


 

lecturi: 35969.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat