Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adorație euharistică de pregătire pentru hirotonirea episcopală a Mons. Iosif Păuleț

Pregătirea spirituală pentru consacrarea episcopală a noului episcop de Iași se va încheia luni, 5 august 2019, printr-o adorație euharistică specială, ce va avea loc în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, la ora 19.30.

La acest moment de rugăciune pentru Mons. Iosif Păuleț și pentru Biserica noastră locală sunt invitați să se unească credincioșii, persoanele consacrate și preoții din Iași.

Textul adorației a fost pregătit de Oficiul pentru Pastorația Vocațiilor, poate fi copiat de aici, pentru organizarea unor adorații asemănătoare și în celelalte comunități ale diecezei, în aceste zile premergătoare celebrării hirotonirii episcopale a Mons. Iosif Păuleț, din ziua de 6 august.

* * *

Adorație euharistică de pregătire pentru hirotonirea episcopală a Mons. Iosif Păuleț
5 august 2019
Catedrala romano-catolică
"Sfânta Fecioară Maria, Regină"

La altarul tău

Ref: La altarul tău, o, Isuse,

În genunchi toți ne plecăm,

Ajutorul tău să-l reverși asupra noastră,

Te rugăm!

1. Zi și noapte tu stai de veghe

În acest sacrament divin,

Alinându-le suferința

Celor care la tine vin. R:

2. Pe oricine primești, Isuse,

Pe cel drept, pe cel păcătos;

Ne îndemni pururi spre mai bine

Și iubire vrei drept prinos. R:

3. Ne privești blând din tabernacol,

Tu ești Mielul lui Dumnezeu,

Iertător, plin de îndurare,

Vrei cu noi să rămâi mereu. R:

C: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.

T: Amin.

Introducere: Ne-am adunat în rugăciune în această seară pentru un moment cu totul special pe care suntem chemați să îl trăim ca Biserică locală: părintele Iosif Păuleț a fost ales episcop de Iași, iar mâine va primi hirotonirea episcopală.

Pentru dieceza noastră este un motiv de bucurie că un nou fiu al ei este chemat de papa Francisc pentru a fi episcop și călăuză pentru poporul lui Dumnezeu.

Această bucurie a noastră să devină acum rugăciunea poporului lui Dumnezeu, pentru ca Domnul să însoțească, zi de zi, slujirea episcopală a noului păstor al diecezei, Iosif.

În el, chemat să devină succesor al apostolilor, poporul încredințat grijii sale să poată recunoaște prezența și călăuzirea lui Cristos, bunul păstor.

Pe slujirea episcopilor se întemeiază vestirea evangheliei și comuniunea eclezială. Fără episcop, de fapt, nu există plinătatea credinței, nici comunitate creștină; nu sunt slujiri, nici sacramente, nici caritate fraternă. Episcopul, unit cu succesorul lui Petru, Sfântul Părinte papa, este semn vizibil al unității Bisericii și al legăturii cu Cristos pentru fiecare botezat. Episcopul este cel care transmite darul Duhului Sfânt, care păstrează în unitate și face să crească Biserica locală, unită cu Biserica lui Cristos.

Să ne rugăm pentru episcopul nou ales, părintele Iosif, pentru slujirea sa și pentru întregul popor care îi este încredințat, și îl invocăm pe Duhul Sfânt cu darurile sale pentru ca să ne lumineze și să ne inspire gânduri și cuvinte potrivite.

*

Invocarea Duhului Sfânt

R. Veni Sancte Spiritus, tui amoris ignem accende.

Veni Sancte Spiritus,

Veni Sancte Spiritus.

L. Vino, Duh Mângâietor, și încălzește-ne inima cu harul tău pentru ca să redescoperim cât de aproape este Dumnezeu de noi, și astfel să reușim să ascultăm glasul Celui care ne cheamă. De aceea, noi te implorăm: R.

L. Vino, tu care în trudă ești odihnă, să ne amintești nouă, celor care trăim în zbuciumul istoriei, că Isus Cristos ne spune nouă, tuturor: "Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și eu vă voi da odihnă. Luați asupra voastră jugul meu și învățați de la mine că sunt blând și smerit cu inima" (Mt 11,28-29). De aceea, noi te implorăm: R.

L. Vino, lumină preafericită, să ne amintești nouă și tuturor păstorilor Bisericii că Fiul tău a vestit: "Faceți ucenici din toate națiunile, învățându-i să țină toate câte v-am poruncit". De aceea, noi te implorăm: R.

*

Novena de rugăciuni la Duhul Sfânt - Ziua a noua

O, Sfântă Treime, vrednică de adorare! Ne închinăm maiestății tale și îți mulțumim pentru iubirea nemăsurată pe care ne-o arăți. Îți mulțumim, Tată Veșnic, și ție, Fiule dumnezeiesc, pentru darul minunat al Duhului Sfânt, căci, dăruindu-ne iubirea ce purcede de la voi, v-ați dăruit pe voi înșivă nouă, sărmanilor oameni. Îți mulțumim, Duhule Preasfinte, care ești și dar și dătător de daruri, și te rugăm din toată inima să binevoiești a-ți face sălaș în sufletele noastre. Ce-ți putem da în schimb pentru acest bine negrăit? Îți închinăm gândurile și dorințele noastre, întreaga noastră ființă. Stăpânește-ne și nu îngădui să ne îndepărtăm vreodată de tine.

C. Vino, Duhule Sfânt, umple inimile credincioșilor tăi.

T. Și aprinde în ele focul iubirii tale!

Toți: Doamne Isuse Cristoase, tu i-ai trimis pe apostolii tăi să predice împărăția lui Dumnezeu și i-ai întărit cu puterea Duhului Sfânt în ziua de Rusalii pentru ca să fie păstori vrednici ai turmei tale. Revarsă Duhul tău Preasfânt asupra noului episcop Iosif Păuleț, pe care l-ai ales pentru a păstori dieceza noastră. Trimite Duhul iubirii tale asupra tuturor credincioșilor Bisericii noastre, pentru ca sub cârmuirea noului său episcop să mărturisească mereu cu credință vie că tu singur ești adevăratul Domn ce oferi tuturor bucuria mântuirii și a vieții dumnezeiești. Amin.

C. Slavă să fie lui Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, care ne-a chemat în Biserică și ne îngăduie să înălțăm și astăzi rugăciunea noastră în fața preasfântului sacrament. Te adorăm, Doamne și-ți mulțumim că ai rămas cu noi atât de aproape, atât de vizibil în taina altarului. Trupul nostru este acum îngenuncheat în fața prezenței tale; fă ca împreună cu trupul nostru să îngenuncheze și mintea și inima noastră, recunoscându-te astfel pe tine ca Domn și Dumnezeu. Tu singur ești Domn! Cu tine vrem să fim acum, trup și suflet... Să facem liniște în noi și în jurul nostru, ca să răsune în inima noastră vocea Domnului. Prezentându-i adorația, rugăciunea și cererile noastre, să ascultăm și ceea ce Domnul are să ne transmită în această seară, prin acest moment de adorație...

(Tăcere!)

Doamne Isuse, prezent în preasfântul sacrament, rugăciunea poporului tău din această seară este pentru păstorul ei, care mâine va fi hirotonit episcop. Tu, care ești singurul nostru Domn, ascultă-ne rugăciunea. Ajută-l pe părintele Iosif să fie un păstor după inima ta. Un păstor care să știe să pună împărăția lui Dumnezeu pe primul loc în viața sa. Un păstor care să ducă întreaga sa viață la Liturghie și toată Liturghia în viață.

Ajută-l să fie un păstor așa cum ai fost tu, care mereu îi alegeai pe cei din urmă, gata să primești pe oricine avea nevoie de iubire. Să fie, Doamne, un episcop cu o inimă de tată, un păstor care știe să plângă și să râdă cu toți cei încredințați grijii sale.

Fă-l să fie un păstor care nu-i îmbogățește pe alții decât cu Dumnezeu. Un păstor care nu se folosește de haina lui pentru a avea putere asupra altora; un păstor care să știe să-și pună șorțul și să-i slujească pe cei încredințați lui.

Dăruiește-i, Doamne, o inimă mereu tânără, pentru a fi un păstor care știe să stea și să-i asculte pe tineri și pe copii, și să se hrănească astfel din entuziasmul și energia lor. Să fie un păstor care să știe să stea cu bătrânii, ca să primească din experiența și înțelepciunea lor.

Umple-l, Doamne, de curaj, pentru a fi un păstor care nu se plânge, ci care oferă speranță; un păstor care să știe să sufere fără a căuta prea mult compasiunea celorlalți; un păstor care să știe să moară pentru a trăi în Dumnezeu.

Cântec: Aleluia

ACLAMAȚIE LA EVANGHELIE In 10,27

(Aleluia) "Oile mele ascultă glasul meu, spune Domnul; eu le cunosc, iar ele mă urmează". (Aleluia)

EVANGHELIA

Citire din Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos după sfântul Matei (Mt 16,13-21)

În acel timp, venind în părțile Cezareii lui Filip, Isus i-a întrebat pe discipolii săi: "Cine spun oamenii că este Fiul Omului?" Ei i-au spus: "Unii, «Ioan Botezătorul», alții, «Ilie», alții, «Ieremia sau unul dintre profeți»". El le-a spus: "Dar voi, cine spuneți că sunt?" Atunci Simon Petru a luat cuvântul și a zis: "Tu ești Cristos, Fiul Dumnezeului celui viu!" Isus i-a răspuns: "Fericit ești Simon, fiul lui Iona, căci nu carnea și sângele ți-au revelat aceasta, ci Tatăl meu care este în ceruri. Și eu îți zic: tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea și porțile iadului nu o vor birui. Ție îți voi da cheile împărăției cerurilor: ceea ce vei lega pe pământ va fi legat în ceruri, iar ceea ce vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri".

Cuvântul Domnului

Din Predicile sfântului Augustin, episcop (Pred. 340, 1: PL 38, 1483-1484)

Pentru voi sunt episcop, împreună cu voi sunt creștin

De când mi-a fost pusă pe umeri această povară, de care va trebui să dau cont lui Dumnezeu, sunt întotdeauna chinuit de preocuparea față de demnitatea mea. Lucrul cel mai de temut în exercitarea acestei misiuni este pericolul de a prefera onoarea proprie în locul efortului pentru mântuirea voastră. Însă, dacă, pe de o parte, mă înspăimântă ceea ce sunt pentru voi, pe de altă parte, mă mângâie ceea ce sunt împreună cu voi. Pentru voi sunt episcop, împreună cu voi sunt creștin. Acela este numele unui mandat pe care l-am primit, acesta este numele unui har. Acela este un nume de pericol, acesta este un nume de mântuire.

Cu adevărat, ne simțim ca pe o mare imensă și loviți de furtuni, tocmai din cauza obligației pastorale ce ni s-a încredințat. Însă ne amintim cu prețul cărui sânge am fost răscumpărați și, mângâiați de acest gând, intrăm ca într-un port sigur. În timp ce ne trudim în munca apostolică, ne mângâie certitudinea binefacerii comune care rezultă din ea. Mă mângâie mai mult gândul că am fost răscumpărat împreună cu voi, decât faptul că am fost pus să vă conduc. De aceea, urmând porunca Domnului, voi încerca să fiu în mod și mai deplin în slujba voastră, pentru a nu fi ingrat față de acea răscumpărare care m-a făcut fratele vostru. De fapt, trebuie să-l iubesc pe Răscumpărătorul și știu ceea ce i-a spus lui Petru: Petre, mă iubești? Paște oile mele (In 21,16-17). Acestea le-a spus, o dată, de două ori, de trei ori. Mai întâi era cerută iubirea și apoi era impusă obligația, pentru că acolo unde iubirea este mai mare, povara oboselii este mai mică.

Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut? (Ps 115,12) Dacă spun că îi ofer Domnului slujirea de a paște oile sale, spun adevărul. De fapt, fac aceasta nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine (1Cor 15,10). Așadar, cum pot să cred că sunt unul care dă înapoi, dacă în toate sunt anticipat de el? Dacă iubim în mod dezinteresat și păstorim turma în mod gratuit, cum putem să cerem răsplată? Nu par de neîmpăcat cele două lucruri? Iubesc în mod dezinteresat ca să păstoresc și cer răsplată pentru că păstoresc? De fapt, nu s-ar putea cere recompensă de către cel care este iubit în mod dezinteresat, dacă cel care este iubit nu constituie el însuși recompensa iubirii. Dacă în schimbul darului de a ne fi răscumpărat îi dăm slujirea de a păstori oile sale, ce i-am putea da înapoi pentru faptul că ne-a constituit păstori? Efectiv, suntem păstori răi, să nu dea Dumnezeu, din vina noastră, și putem fi păstori buni, să dea Dumnezeu, numai prin harul său. De aceea, frații mei: Vă îndemnăm să nu primiți în zadar harul lui Dumnezeu (2Cor 6,1). Faceți rodnică slujirea noastră. Voi sunteți ogorul lui Dumnezeu (1Cor 3,9).

Din exterior îl primiți pe cel care plantează și pe cel care irigă, însă din interior, pe cel care face să crească. Ajutați-ne cu rugăciunea și ascultarea voastră, ca să aflăm bucuria noastră nu atât în faptul de a sta în fața voastră, cât, mai ales, în a vă fi de folos.

Tăcere

Rugăciune pe coruri alterne - Psalmul 132

Ref: Te voi urma, te voi urma, o, Doamne,

și doar pe calea ta eu voi umbla.

Partea dreaptă: Amintește-ți, Doamne, de David

și de toate suferințele sale!

Cum a jurat Domnului

și a făcut această promisiune

către Cel Atotputernic al lui Iacob:

"Nu voi intra sub acoperișul casei mele,

și nu voi urca în patul meu să mă odihnesc,

nu voi da somn ochilor mei,

nici odihnă pleoapelor mele,

până când nu voi găsi un loc pentru Domnul,

o locuință pentru Cel Puternic al lui Iacob". Ref:

Partea stângă: Iată, am aflat că este în Efrata,

l-am găsit în câmpiile Iaarului.

Să intrăm în locuința lui,

să ne aruncăm la pământ la picioarele sale.

Ridică-te, Doamne, și vino în locul tău de odihnă,

tu și chivotul puterii tale! Ref:

Partea dreaptă: Preoții Tăi să se îmbrace în dreptate

și credincioșii tăi să tresalte de bucurie.

De dragul slujitorului tău, David,

nu-ți întoarce fața de la unsul tău! Ref:

Partea stângă: Domnul i-a jurat lui David într-adevăr

și nu-și va retrage cuvântul:

"Din rodul trupului tău

voi pune pe tronul tău.

Dacă fiii tăi vor păzi legământul meu

și poruncile pe care le-am dat,

atunci și fiii lor vor sta din neam în neam,

pe tronul tău". Ref:

Partea dreaptă: Pentru că Domnul a ales Sionul

și a voit să fie locuința lui;

"Acesta este locul meu de odihnă

pentru totdeauna,

aici voi locui, pentru că lucrul acesta îl doresc. Ref:

Partea stângă: Voi binecuvânta din plin roadele lui,

și voi sătura pe săracii lui cu pâine.

Voi îmbrăca pe preoții lui cu mântuire,

și credincioșii lui vor cânta de bucurie.

Acolo voi face să odrăslească puterea lui David,

voi pregăti o lumină pentru unsul meu.

Îi voi acoperi cu rușine pe dușmanii lui,

dar peste el va străluci coroana". Ref:

Litanie pentru vocații

Doamne, miluiește-ne,

Cristoase, miluiește-ne,

Doamne, miluiește-ne,

Cristoase, auzi-ne,

Cristoase, asculta-ne,

Tata din cer, Dumnezeule, miluiește-ne pe noi,

Fiule, Răscumpărătorul lumii, Dumnezeule, miluiește-ne pe noi,

Duhule Sfânt, Dumnezeule, miluiește-ne pe noi,

Sfântă Treime, un singur Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

C: Secerișul este mare; lucrătorii sunt puțini:

T: Trimite, Doamne, lucrători în secerișul tău.

C: Tu, care ai simțit milă pentru mulțimile care nu aveau păstor:

T: Trimite, Doamne, lucrători în secerișul tău.

C: Pentru tinerii care înțeleg chemarea ta:

T: Dăruiește-le, Doamne, generozitate.

C: Pentru cei care ți s-au consacrat:

T: Ajută-i, Doamne, să crească în iubire.

C: Pentru tinerii care se îndoiesc de chemarea ta:

T: Dăruiește-le, Doamne, curajul de a-ți răspunde.

C: Pentru cei care simt chemarea ta din copilărie:

T: Fii însoțitorul lor, Doamne.

C: Pentru seminariști:

T: Dăruiește-le perseverență, Doamne.

C: Pentru preoții care îndură ispite:

A: Dăruiește-le puterea ta, Doamne.

C: Pentru preoții zeloși:

T: Păstrează-i tot mai mult în dragostea ta, Doamne.

C: Pentru preoții căldicei:

T: Dăruiește-le sfințenia ta, Doamne.

C: Pentru preoții triști:

T: Mângâie-i cu prezența ta, Doamne.

C: Pentru preoții care se simt singuri:

T: Fii tu însoțitorul lor, Doamne.

C: Pentru preoții misionari:

T: Umple-i cu zelul tău, Doamne.

C: Pentru preoții tineri:

A: Entuziasmează-i să caute slava ta.

C: Pentru preoții vârstnici:

A: Ține-i în slujirea ta, Doamne.

C: Pentru preoții care s-au întors în Casa Tatălui:

T: Dăruiește-le slava ta, Doamne.

C: Secerișul este mare; lucrătorii sunt puțini:

T: Doamne, trimite lucrători în secerișul tău!

C: Pentru Sfântul Părinte papa Francisc:

T: Te rugăm, ascultă-ne.

C: Pentru noul episcop, Mons. Iosif:

T: Te rugăm, ascultă-ne.

C: Pentru episcopul auxiliar Aurel:

T: Te rugăm, ascultă-ne.

C: Pentru episcopul Petru, care își încheie slujirea de păstor al diecezei:

T: Te rugăm, ascultă-ne.

T: Pentru toți episcopii Bisericii Catolice din România

T: Te rugăm, ascultă-ne.

C: Pentru cei care au nevoie de harul tău:

T: Te rugăm, ascultă-ne.

C: Pentru cei care sunt departe de tine:

T: Te rugăm, ascultă-ne.

Să ne rugăm

T: Isuse Cristoase, preot veșnic, păstor care însoțești drumul vieții noastre și continui să ne chemi să te urmăm, vrem să aruncăm mrejele și să ne riscăm viața pentru a deveni pescari de oameni. Noi spunem "Da", asemenea Mariei, pentru ca promisiunea Tatălui să întâlnească un spațiu pentru a încolți și pentru a crește. Nu înceta niciodată să trimiți Bisericii tale noi preoți și noi persoane consacrate, păstori după inima ta. Astăzi, mai mult decât oricând, omenirea are nevoie de martori ai iubirii tale, vestitori ai cuvântului tău, constructori ai împărăției. Trezește în inimile multor tineri visuri pentru a deschide orizonturi și dă-le suficient curaj pentru a le face să devină realitate. Avem nevoie de păstori după inima voastră, de consacrați și consacrate, care să te facă prezent în mijlocul lumii. Îți cerem acestea ție, care viețuiești și domnești în vecii vecilor. R. Amin.

Rugăciunea credincioșilor

C. Reuniți în aceeași credință, transmisă de apostoli și de succesorii lor, să ne deschidem inima înaintea Tatălui Ceresc, care nu îi privează niciodată pe fiii săi de puterea Duhului Sfânt.

Ref: Misericordias Domini in aeternum cantabo (bis)!

L: Părinte ceresc, tu l-ai trimis pe Fiul tău ca lumină a lumii: amintește-ți de toți cei care sunt în căutarea adevărului, de cei care au nevoie de cuvântul mântuirii, și trimite și astăzi martori ai Fiului tău pentru a-și deschide inimile în fața adevărului; să ne rugăm: R.

L: Părinte milostiv, Fiul tău i-a trimis pe apostoli în lume ca să predice evanghelia până la marginile pământului: umple-l cu Duhul tău pe Sfântul Părinte papa Francisc și pe toți cei care continuă lucrarea apostolilor, pentru ca să fie semn al iubirii tale milostive; să ne rugăm: R.

L: Părinte preaiubitor, tu călăuzești și susții cu iubire Biserica ta: dăruiește-i noului episcop ales, Iosif, plinătatea darurilor Duhului tău, înțelepciunea evangheliei, puterea martirilor și iubirea apostolilor; noi te rugăm: R.

L: Părinte ceresc, timpul pe care îl trăim este plin de grave probleme, dar și de mari posibilități: dăruiește păstorilor noștri profeția Duhului Sfânt pentru a ști să citească semnele timpului, educându-ne la o coerentă mărturie evanghelică; să ne rugăm: R.

L: Părinte preamilostiv, tu ai lăsat Bisericii Euharistia, memorial al misterului pascal al Fiului tău; fă ca noul episcop Iosif, frângând pâinea vieții, să facă să crească tot mai mult în comunitățile diecezei noastre comuniunea în credință și în iubire; să ne rugăm: R.

L: Părinte ceresc, tu ai îmbogățit Dieceza noastră de Iași cu mărturia atâtor oameni cu viață sfântă: fericitul episcop martir Anton Durcovici și toți fericiții diecezei noastre să mijlocească pentru noul episcop și fă ca împreună, păstori și credincioși, să putem participa într-o zi la bucuria pascală în ceruri; să ne rugăm: R.

Tatăl Nostru (cântat)

C: Dumnezeule, care ne chemi să fim martorii tăi în lume, ajută-ne să ne recunoaștem ca slujitorii tăi umili, și astfel să depășim orice teamă de a ne abandona viața în mâinile tale. Tu, care viețuiești și domnești în vecii vecilor.

T: Amin.

Binecuvântarea Euharistică

TANTUM ergo Sacramentum

Veneremur cernui:

Et antiquum documentum

Novo cedat ritui:

Praestet fides supplementum

Sensuum defectui.

Genitori, Genitoque

Laus et iubilatio,

Salus, honor, virtus quoque

Sit et benedictio:

Procedenti ab utroque

Compar sit laudatio.

C: Doamne Dumnezeule, noi credem și mărturisim că Isus Cristos, care pentru noi s-a născut din Fecioara Maria și a îndurat suferințele crucii, este prezent în preasfântul sacrament; te rugăm, ajută-ne să sorbim din acest izvor dumnezeiesc roadele mântuirii veșnice. Prin Cristos Domnul nostru.

T. Amin.

Binecuvântarea cu preasfântul sacrament

Aclamație

Laudate Dominum, omnes gentes;

Laudate eum, omnes populi.

Quoniam confirmata est

Super nos misericordia eius,

Et veritas Domini manet in aeternum.

Gloria Patri et Filio et Spiritui Sancto.

Sicut erat in principio, et nunc, et semper,

Et in saecula saeculorum.

Amen.

Cântec final: Suntem chemați la iubire

1. Ne-ai chemat din iubire,

Ne-ai ales să te urmăm.

Cânt de slavă, mulțumire

Bucuroși înălțăm.

Ref: Suntem chemați la iubire,

Avem aceeași menire:

Să construim împreună

O lume mai bună pe pământ.

2. Inimi pline de credință

Lui Cristos să-i oferim.

Să trăim în umilință

Și mereu să-i slujim.

3. Har, speranță, bucurie,

Doamne, să ne dăruiești.

Ne-ndreaptă spre veșnicie,

Unde tu ne aștepți.


 

lecturi: 1610.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat