Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: "Miracolul lui Marcelin" la campusul "Vara Împreună"

În perioada 29 iulie - 4 august 2019, în Parohia "Sfinții Petru și Paul" din Răducăneni s-a desfășurat campusul "Vara Împreună", destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani cu tema "Miracolul lui Marcelin". Cei 173 de copii, împreună cu 39 de animatori, au avut o săptămână plină de activități în care au învățat multe lucruri noi și cum să fie mai buni călăuziți de exemplul lui Marcelin, s-au jucat, s-au rugat, s-au distrat și s-au bucurat să fie împreună.

În fiecare zi, copiii erau întâmpinați în curtea bisericii pentru a da startul activităților. După rugăciunea de început, animatorii puneau în scenă anumite momente din viața lui Marcelin, urmate de meditație, în cadrul căreia copii erau provocați pentru a răspunde la întrebări și a spune cum reușesc să se lase călăuziți de exemplul acestui copil bun și prieten atât de apropiat de Isus. După meditație urmau cântarea imnului și apoi bansurile care aduceau voie bună și izbucnire de energie. În continuarea activităților, atelierele creative captau atenția copiilor, care se străduiau să realizeze lucruri cât mai frumoase. Spre după-amiază, urmau jocurile interactive, la care copiii și animatorii participau cu mare bucurie. Urmau pregătirea pentru sfânta Liturghie, Rozariul și celebrarea sfintei Liturghii la care copiii și animatorii participau cu bucurie cântând și animând fiecare moment.

După sfânta Liturghie în fiecare seară se desfășura concursul "Copiii au talent" în cadrul căruia copiii talentați urcau pe "scenă" fiind susținuți și încurajați de toți cei prezenți.

Campusul s-a încheiat într-o atmosferă festivă, duminică, 4 august, la sfânta Liturghie concelebrată de la ora 9.30, destinată copiilor și tinerilor, în cadrul căreia s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în acest timp, precum și pentru toți cei care au făcut posibilă desfășurarea acestui campus.

Dumnezeu să fie preamărit pentru aceste zile frumoase și binecuvântate pe care ni le-a dăruit!

Pr. Sergiu Dămoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iulie - 4 august: Răducăneni: "Miracolul lui Marcelin" la campusul "Vara Împreună"


 

lecturi: 1165.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat