Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Campusul "Regele Leu"

În perioada 29 iulie - 4 august 2019, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești s-a desfășurat campusul copiilor cu tema "Regele Leu". Au participat peste 300 de copii și animatori.

Pornind de la povestea "Regele Leu" tematicile care ne-au însoțit în aceste zile au fost următoarele: bucuria de a trăi, prudența, tăria, prietenia și dreptatea. Astfel, această săptămână ne-a ajutat să vedem viața ca pe o minune, să ne bucurăm din plin de acest dar minunat primit de la Dumnezeu și să-l prețuim, să fim prudenți în toate, să fim oameni cumpătați, tari și perseverenți în bine, să redescoperim valoarea și frumusețea prieteniei și să trăim în dreptate relația noastră cu Dumnezeu, cu aproapele și cu noi înșine.

În fiecare zi ne-am bucurat de diferite activități precum teatru (sceneta zilei), cateheză, bansuri, jocuri și competiții.

Celebrarea zilnică a sfintei Liturghii ne-a oferit tuturor posibilitatea să aprofundăm tema zilei, să creștem în cunoașterea lui Dumnezeu, în prietenia cu Isus și cu semenii noștri. În penultima zi a campusului am avut parte și de un mic spectacol cu un clovn, care a adus multă bucurie pe chipurile și în inimile copiilor.

La încheierea campusului, în ziua de duminică, am participat la două momente deosebite: sfânta Liturghie de la ora 09.30 celebrată de către părintele paroh, în care împreună i-am adus mulțumire și laudă bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce am putut învăța și primi în acest timp și spectacolul final care a avut loc la Căminul Cultural din Hălăucești, începând cu ora 12.30, timp în care fiecare dintre cele 9 grupe a pregătit un moment artistic special, în prezența părinților și a celorlalți credincioși din localitatea noastră.

Mulțumim tuturor copiilor și animatorilor, organizatorilor și binefăcătorilor care au contribuit la buna desfășurare a acestei săptămâni a campusului estiv.

Pr. Vlad Bogdan Bejan, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iulie - 4 august: Hălăucești: Campusul "Regele Leu"


 

lecturi: 584.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat