Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Arini: Campus pentru copii

Campusul de anul acesta de la Arini, desfășurat în perioada 22-27 iulie 2019, se poate rezuma la următorii termeni: prietenie, valoare, limite, emoții și iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui. Dacă aș încerca să sintetizez activitatea fiecărei zile, aș avea de spus că în ziua de luni, copiii au înțeles importanța prieteniei, că autosuficiența dăunează și că viața devine mai frumoasă atunci când îl acceptăm pe celălalt în viața noastră. Ziua de marți avea deviza "eu pot", obiectivul zilei fiind înțelegerea din partea copiilor faptul că fiecare dintre noi are valoare în sine, nu pentru ceea ce face, ci pentru ceea ce este. Miercuri am învățat să ne înțelegem și să ne prețuim capacitățile, și că este necesar și să ne acceptăm fragilitatea și limitele noastre. Joi, după ce am ascultat părerile celor din echipă cu privire la emoții, am realizat că, dacă ne stăpânim emoțiile și le transformăm în emoții constructive, putem să ne numim oameni puternici și conștienți de propria valoare.

Odată cu sfârșitul scenetei, s-a încheiat și campusul, iar toate temele principale s-au unit, trecând în plan secundar și formând și sprijinind tema principală, "Iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui". Prietenul nostru, Isus, ne demonstrează că toți sunt iubiți dezinteresat și nemărginit de Dumnezeu, care nu este un judecător fără milă, cu un Tată bun, un prieten adevărat și o prezență sigură în viața noastră. Am învățat în această săptămână că Dumnezeu nu vrea din partea noastră perfecțiunea, ci să îl urmăm cu încredere, să ne lăsăm iubiți și iertați de el.

Aduc mulțumiri părintelui paroh pentru că, fără implicarea acestuia, campusul nu ar fi avut parte. Mulțumim și celor de la "Don Calabria" pentru partea organizatorică, și tuturor animatorilor, pentru energia cu care participau în fiecare dimineață la activități, chiar dacă fiecare zi în parte a fost extenuantă.

Maria-Claudia Turbuc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-27 iulie: Arini: Campus pentru copii


 

lecturi: 978.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat