Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Campusul "Francisc, prietenul meu" destinat copiilor

Desfășurat în perioada 22-28 iulie 2019, Campusul copiilor din Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra a adunat aproximativ 275 de copii și animatori care timp de o săptămână au putut să descopere o lume minunată alături de noi prieteni. Primul a fost chiar Isus, prietenul copiilor, care zilnic ne-a însoțit în toate activitățile desfășurate. Al doilea, așa cum și tema campusului a dorit să transmită, "Francisc, prietenul meu", a dorit să ne inspire din ceea ce sfântul Francisc a trăit în viața sa aici, pe pământ, și mai ales din ceea ce ne-a lăsat ca învățături pentru fiecare, amintind mai ales familiaritatea și prietenia sa cu toți oamenii și cu creația, cu natura.

Ne-au ajutat pe această cale tematicile zilnice propuse, Viața, pentru prima zi, Familia, pentru a doua zi, Credința, pentru cea de-a treia zi, Convertirea, pentru ziua a patra, Prietenia, pentru cea de-a cincea zi. Din aceste teme am putut să ne apropiem mai mult de ceea ce sfântul Francisc a trăit și modul în care fiecare putem aplica la viața noastră. Alături de acest exemplu, am ilustrat acest campus cu un material video, un film animat subtitrat, Bunul Dinozaur, cel care s-a străduit din plin să facă numai bine și astfel să lase o amprentă frumoasă asupra vieții.

La aceste zile frumoase, am putut adăuga o întâlnire specială cu creația, ceea ce iubea atât de mult sfântul Francisc, prin ieșirea tuturor copiilor și a animatorilor la pădure, unde prin activități și jocuri am putut experimenta din plin prietenia.

Ne-am bucurat anul acesta și de bansurile noi pe care le-am descoperit prin grija și pregătirea animatorilor, prin atelierele de creație propuse, prin jocurile noi învățate și exersate în aceste zile, dar mai ales prin inovațiile care și anul acesta au colorat acest campus al copiilor. Este vorba în primul rând de tricourile colorate, diferite ale fiecărei clase, imprimate cu logoul campusului, prin tematica face-painting a uneia dintre zile în care copiii au devenit pentru o zi prințese, războinici, șoricei, fluturași, și prin ziua de olimpiade, jocuri interactive destinate concentrării, imaginației și perspicacității.

Sfânta Liturghie încheia în mod spiritual ziua, moment de întâlnire și comuniune cu Domnul.

Mulțumim tuturor copiilor care au participat la acest campus, binefăcătorilor care ne-au ajutat și anul acesta să organizăm cât mai frumos această săptămână minunată din viața copiilor!

Pr. Marius-Cătălin Alistar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-28 iulie: Luizi-Călugăra: Campusul "Francisc, prietenul meu" destinat copiilor


 

lecturi: 698.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat