Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Eveniment caritabil - Vara împreună la Maikona

Asociația Sharing Love și Fundația Saint Mary's Mission din Iași organizează vineri, 26 iulie 2019, ora 19.00, un eveniment caritabil, pentru copiii care trăiesc în misiunea română din Maikona, Kenya. Această acțiune are drept scop strângerea de fonduri pentru organizarea campusului - Vara împreună la Maikona.

În luna august 2019, un grup de tineri din România, însoțiți de pr. Eugen Blaj, vor pleca spre pustiul Chalbi, pentru a-L face cunoscut pe Isus, prin exemplul lor și, după îndemnul papei Francisc, lansat cu ocazia Lunii Misionare Extraordinare, octombrie 2019, de a fi misionari Botezați și trimiși. Pe lângă activitățile recreative și educative pe care le vor desfășura pe durata campusului, alături de aproximativ 500 de copiii din Maikona și din cătunele aflate pe raza parohiei, ei și-au propus, în colaborare cu pr. paroh Claudiu Iștoc, misionar fidei donum, să ofere mâncarea necesară, pe durata desfășurării campusului. În acest scop s-a născut ideea unui eveniment caritabil, care a avut un ecou pozitiv în sufletul d-lui Nicolae Ciulu, general manager, care a acceptat să găzduiască acțiunea caritativă la restaurantul "La Castel", Iași, onorându-i pe participanți cu gustări rafinate și băuturi răcoritoare.

Invitatul special al evenimentului este Bogdan Ioan, câștigătorul concursului Vocea României în 2018. El va cânta pentru cauza copiilor din Chalbi, în memoria regelui muzicii pop, Michael Jackson, anul acesta împlinindu-se zece ani de la moartea sa. O altă persoana importantă invitată la eveniment este tânărul artist ieșean, Alexandru David. El va picta în prezența invitaților, lucrarea urmând să fie licitată în cadrul evenimentului, alături de alte obiecte din Kenya. David ajută de mai mulți ani copiii din misiune prin lucrările sale. Apoi vor participa Maria Luisa Andrici și Francesca Giurgilă, inițiatoarele proiectului Să dăruim iubire. Ele ne vor povesti, printr-un mesaj muzical, despre viața copiilor pe care i-au cunoscut pentru prima oară, în urmă cu zece ani.

La eveniment va fi prezent și pr. Eugen Blaj, director național al Operelor Misionare Pontificale din România, care va împărtăși celor prezenți din activitatea misionară pe care a desfășurat-o în acest deșert timp de 17 ani. Sfinția sa va fi însoțit de dl. Isaako Patrick Katelo, director executiv al Organizației PACIDA (Pastoralist Community Initiative and Developement Assitance) din Kenya, care va oferi informații referitoare la programele educative pe care le desfășoară în favoarea elevilor și studenților din nordul Kenyei.

Facem apel la prezența și generozitatea dumneavoastră: nu ezitați să dăruiți iubire! Sfânta Tereza de Calcutta spunea: "Dacă nu poți să hrănești o sută de persoane, hrănește măcar una". Să ne deschidem inima și să ne dăm seama cât de valoros poate fi ajutorul nostru. Numai cu firimiturile care cad de pe masa noastră am putea hrăni mulți copii din pustiul Chalbi.

Mai multe informații despre evenimentul caritabil "Vara împreună la Maikona" puteți obține pe e-mail sharing_love112@yahoo.com sau un mesaj privat pe pagina de facebook a Asociației Sharing Love @SharingLoveONG; tel. 0748/952797.
Restaurant "La Castel" Iași - Sala Regală, str. Mihail Sadoveanu, 54, 700489-Iași.

Vă așteptăm cu drag!

Ștefan Andrici
 


lecturi: 2254.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat