Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Vara împreună

Emoția, curajul, prietenia și iubirea au învăluit, în timpul săptămânii 8-14 iulie 2019, inimile și toată ființa a 210 de copii din Parohia Iugani, care au trăit împreună, ca într-o familie bucuria "Verii Împreună". Preoții comunității, cei 60 de animatori, în colaborare cu cei din congregația "Iosefinii lui Murialdo", au fost un focar de energie și dragoste pentru cei mici, atrăgându-i cu totul în mrejele acestor zile.

Ziua de luni a adus un început plin de sentimente copleșitoare, în special de dorința arzătoare de a cunoaște tema și protagonistul, ce urmau să ne fie tuturor călăuză și un cufăr plin de învățături pentru mult timp. Cu inimile pline de entuziasm, toți, de la mic la mare, am pășit pe drumul presărat cu multe încercări și întrebări ale ,,Regelui Leu", care, la început inocent, firav, crezând în oricine și orice, devine un mare conducător peste regatul său, fiind iubit și stimat de toți și dând dovadă de cele mai importante virtuți. Dintre acestea, am putut învăța să vedem viața ca pe o minune, să fim prudenți, cumpătați, tari, să nu ne îndoim de propriile forțe, să oferim prietenie și să fim drepți în toate încercările prin care trecem.

Acest ambient plăcut și cald, a fost completat de faimoasele bansuri. Deși pentru unii era prea dimineață, nimeni nu putea sta pe margine, când în boxe răsuna imnul și frumoasele cântece, care ne-au umplut de voie bună și de energie pozitivă.

Cuprinși de vraja acestor zile, am trăit la intensitate maximă stările personajelor, alături de actorii care au transpus cu cea mai mare dăruire povestea Regelui Leu, făcându-ne astfel niște căutători de răspunsuri. Acestea nu au rămas pentru mult timp o enigmă, deoarece cateheza a fost momentul în care totul se limpezea și încolțea dorința de cât mai multă cunoaștere. Pe lângă veselie și distracție, sufletele au avut nevoie de hrană spirituală, de a aprofunda învățăturile eroului și de a ne descoperi mai mult unul pe altul. Totuși, o altă parte mult așteptată de toți a constituit-o jocurile, unde copiii au putut să-și cultive abilitățile, dar mai ales au învățat să lucreze în echipă și să fie prieteni,dându-și o mână de ajutor, precum micul leu.

Ne-am rugat, nu în ultimul rând, pentru toți oamenii care au făcut așa frumoasă această experiență și care zi de zi s-au gândit la noi, oferindu-ne cele mai bune gustări și făcându- ne să ne simțit ca niște frați, dornici să împartă din puținul lor.

Activitățile s-au încheiat cu sfânta Liturghie. Uniți în fața Tatălui ceresc, i-am mulțumit pentru toată căldura și dragostea cu care am fost învăluiți și pentru că am făcut parte din această familie. Ne-am rugat, nu în ultimul rând, pentru toți oamenii care au făcut așa frumoasă această experiență.

Cu inimile pline de melancolie, recunoscători pentru aceste clipe de neuitat și trăirile deosebite,dar cu un foc arzător de a merge pe urmele protagonistului, am încheiat săptămâna. Împreună cu Regele Leu am legat prietenii, am oferit zâmbete și îmbrățișări necondiționate, am crescut spiritual și ne-am maturizat, am fost părtașii unei lumi rupte din absurdul zilnic și am oferit inimii o amintire, care va dăinui mult timp.

Bianca Bordea, animator

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-14 iulie: Iugani: Vara împreună
 


lecturi: 704.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat