Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Viișoara: Familii împreună în cadrul Mișcării Focolarelor

Membrii a 16 familii din cadrul Mișcării Focolarelor s-au întâlnit la Viișoara, în zilele de 6 și 7 iulie 2019. Majoritatea familiilor erau din Dieceza de Iași, dar au fost trei familii și din Brașov, Cluj și Miercurea Ciuc, cu copii sau fără copii, sau doar unul dintre soți. Tema a fost "Împreună cu familia (familiile)".

Anul acesta, familiile din mișcare ne-am întâlnit de mai multe ori urmărind un parcurs de formare, și ne-am hotărât să avem un timp mai mult pentru noi ca soți, un week-end împreună, în care ne-am dedicat întăririi relației de cuplu, prin meditațiile Chiarei Lubich, teme de spiritualitate specifice mișcării pentru familie cât și teme de psihologie. Copii au avut program aparte împreună cu focolarinele care s-au ocupat de ei.

Ne dorim să devină o întâlnire regulată, anuală - dar de trei zile, așa și-au exprimat dorința unii dintre cei prezenți.

Evident că am participat cu toții și la sfintele Liturghii, una celebrată de fratele Adrian, preot franciscan, în prima zi, și alta de fratele preot Virgil, în a doua zi, din mănăstire, pentru că de un an o parte din mănăstire este administrată de preoți franciscani care au aici locuri de cazare, aproximativ 50 de locuri.

Surorile de clauzură ne-a vorbit despre vocația lor, despre valoarea și frumusețea tăcerii în care vorbește Dumnezeu.

Programul întâlnirii a inclus meditații de ale Chiarei Lubich în fiecare zi, o temă de psihologia familiei despre comunicarea colaborativă, un exercițiu de cuplu pentru redescoperirea perlei - ceea ce ne-a atras ca soți unul pe celălalt. Am ieșit într-o poiană mai sus de mănăstire unde am admirat priveliștea și am servit cina.

Și am mai avut o temă amplă despre instrumentele spiritualității colective: pactul iubirii reciproce, comuniunea sufletelor, împărtășirea experiențelor, ora adevărului, colocviul... pentru familii. Și toate acestea s-au desfășurat cu Isus în mijlocul nostru.

Noi vom continua să ne vedem ca familii în Mișcarea Focolarelor cu o regularitate de o întâlnire la două-trei luni, următoarea întâlnire va fi în toamnă, la Valea Mare. Numai că vor fi întâlniri mai scurte de câteva ore.

Iuliana Petruț

* * *

Viișoara: "Împreună cu familia (familiile)". Reuniune a unor familii din cadrul Mișcării Focolarelor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-7 iulie: Viișoara: "Împreună cu familia (familiile)". Reuniune a unor familii din cadrul Mișcării Focolarelor


 

lecturi: 553.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat