Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Viișoara: "Împreună cu familia (familiile)". Reuniune a unor familii din cadrul Mișcării Focolarelor

"Ca toți să fie una" (In 17,21-23). Testament primordial și unic al Domnului Isus: una în spirit, în gândire și în scop.

"Să mergem împreună!" ne îndemna pe noi toți și fiecare în parte papa Francisc în a sa vizită de stat, pastorală și... ecumenică, în țară noastră. Și, de asemenea, ne spunea: "Pentru a merge împreună acolo unde ești, să nu uiți ceea ce ai învățat în familie".

"Împreună cu familia (familiile)" am fost noi, familiile din cadrul Mișcării Focolarelor, în zilele de 6 și 7 iulie 2019 la Viișoara (Neamț), într-un loc paradisiac, un loc mai mult decât special, dar și simbolic, mănăstirea "Maica Unității" a surorilor benedictine contemplative (surori de clauzură) și a fraților franciscani.

În aceste două zile am încercat să trăim conform regulii sfântului Benedict (cap. 4): "Nimic să nu preferi iubirii lui Cristos", într-o spiritualitate comunitară, cu Isus în mijlocul nostru. Duhul Sfânt ne cheamă pe noi oamenii să pășim alături de alți oameni... împreună!

Chiara spunea: "Mergem la Dumnezeu împreună cu omul, alături de frați, ba chiar mergem la Dumnezeu prin om".

Împreună, familii mai tinere și mai puțin tinere, cu copii mici sau în pragul căsătoriei, ne-am reamintit că arta comunicării colaborative ajută artei de a iubi, că atunci când ne-am ales în ziua căsătoriei, am descoperit o perlă, pentru care am dat totul, viața noastră. Și aceasta trebuie să ne reamintim mereu, chiar dacă noi, "perlele" umane, trebuie să ne șlefuim toată viața pentru a străluci. Au fost aduse în fața familiilor instrumentele sau secretele pe care le propune Mișcarea Focolarelor: pactul iubirii reciproce, comuniunea sufletului, împărtășirea experiențelor, ora adevărului, colocviul. Toți ne-am exprimat dorința ca aceste întâlniri să continue, deoarece recunoaștem că avem nevoie de formare la orice vârstă.

Mulțumim gazdelor, organizatorilor, formatorilor și voluntarilor.

La final, închei cu ceea ce spunea la Iași papa Francisc, care a amintit profeția unui sfânt eremit al ținuturilor noastre: "Într-o zi, călugărul Galaction Ilie de la mănăstirea Sihastria, mergând cu oile la munte, s-a întâlnit cu acest sfânt pustnic pe care-l cunoștea și la întrebat: «Spune-mi, părinte, când va fi sfârșitul lumii?» Venerabilul pustnic suspinând din inima sa a spus: «Părinte Galaction, știi când va fi sfârșitul lumii?... Când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin... adică atunci când nu va mai fi dragoste și înțelegere creștinească între frați, între rude, între creștini și între popoare".

Opera Mariei sau Mișcarea Focolarelor este și poate fi cale și ... cărare.

Familia Maria și George Ianău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-7 iulie: Viișoara: "Împreună cu familia (familiile)". Reuniune a unor familii din cadrul Mișcării Focolarelor


 

lecturi: 945.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat