Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: GREF și campus în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

În perioada 17-28 iunie 2019 copiii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au participat la GREF și campus, organizat de preotul Gabriel Bacoșcă, în colaborare cu mai mulți tineri din comunitate și cu Surorile "Maria Bambina".

Cei 130 de copii și 19 animatori l-au întâlnit la GREF pe Simba în cadrul scenetei "Regele leu", interpretată de tinerii parohiei, învățând ce înseamnă bucuria de a trăi, prudența, cumpătarea, tăria, prietenia și dreptatea. Copiii au fost grupați în patru grupe: grădiniță (Pui de leu), 0-1-2 (Simba), 3-4 (), 5-6 (Zazu), 7-8 (Regii junglei). Toate activitățile s-au desfășurat între orele 9:00 și 13:30, sub îndrumarea părintelui Gabriel, a animatorilor și a surorilor. După bansurile de înviorare și vizionarea scenetei, catehezele au jucat un rol esențial în formarea copiilor. Acestea au fost îmbinate cu jocuri de cunoaștere, jocuri pe echipe și ștafete. Luni, marți, miercuri și vineri, copiii, alături de animatorii lor, și-au folosit imaginația și talentele pentru ca, la finalul zilei, să prezinte câte un moment artistic, rod al muncii și determinării lor. Scenete, dansuri, cântece și multe altele au animat sfârșitul programului, pentru ca în final copii să meargă acasă, pregătiți de ziua următoare. Marți și joi au avut loc câteva drumeții scurte la pădure, oferindu-le copiilor experiențe autentice ce vizează colaborarea, înțelegerea și răbdarea. Duminică, copiii au susținut spectacolul de final, marcat de râsete, pasiune si aplauze, astfel încheindu-se perioada GREF-ului.

Campusul "Oițele lui Isus" s-a desfășurat în săptămâna următoare, de luni, 24 iunie, până vineri, 28 iunie, la Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" din Bacău. Cei 70 de copii care au participat la campus au avut între 9 și 14 ani și au fost împărțiți în 3 grupe: clasele 3-4, clasele 5-6 și clasele 7-8. Activitățile la care au participat aceștia (sfântă Liturghie, bansurile, vizionarea desenului animat "Regele leu", catehezele, acceptare vs. discriminare, jocurile, Rozariul și multe altele) au avut loc între orele 7:30 și 22:00. Marți, după-amiază, am fost cu toții în parcul Gherăiești, unde am desfășurat jocurile. Miercuri, dimineață, am fost în vizită la Oratoriul Salezian din Bacău. Acolo am întâlnit un grup numeros de 600 de copii și 232 de animatori. Acolo am desfășurat câteva jocuri și am căutat să ne cunoaștem și împrietenii cu ei. Miercuri seara, fiecare grupă a prezentat părintelui paroh câte o surpriză la care s-a muncit constant până atunci. Săptămâna s-a încheiat cu mult așteptatul concurs "Copiii au talent" și cu zâmbete pe fețele tuturor. În cadrul acestor activități, copiii au avut șansa să învețe prin curiozitate, joacă și experiență, lucrurile frumoase pentru dezvoltarea lor umană și spirituală. Aceștia au descoperit cine sunt și ce își doresc cu adevărat, fiind ajutați să devină tot mai buni și să-și îndeplinească orice vis.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu, tuturor celor implicați în aceste activități pentru aceste momente frumoase și binecuvântate și le urăm copiilor o vacanță frumoasă.

Ștefania Stoica

* * *

Mai multe fotografii au fost publicate pe site-ul Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași: www.sfterezaiasi.ro.


 

lecturi: 675.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat