Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Activități recreative și educative dedicate copiilor în vacanța de vară

Slujitoarele Iubirii Milostive în colaborare cu Parohia Barticești au organizat în perioada 24-30 iunie 2019, la Casa "Maica Speranța", activități recreative, distractive și educative pentru copiii din Barticești.

În timpul acestor zile, tema fiind "Prietenia - darul cel mai de preț", s-a accentuat prietenia cu Isus, prietenia între oameni care trebuie să fie o mărturie autentică, dar din cauza fragilității umane prietenia se bazează uneori pe utilitate, interes și plăcere.

Pe parcursul catehezelor am descoperit că Isus este prietenul copiilor și-i vrea pe toți alături de el, încă de la cele mai mici vârste.

Prietenia este un semn al plinătății. Este iubirea care iese din noi pentru a se dărui, deoarece caută doar binele celuilalt. Cristos, prin asumarea naturii noastre, a recuperat prietenia dintre om și Dumnezeu, iar prin harul său ne-a făcut din nou capabili să consolidăm prietenii autentice și durabile.

Scopul acestor activități a fost de a oferi tuturor copiilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut și folositor, de a se bucura de o perioadă frumoasă din vacanța de vară. Ei au răspuns printr-o participare numeroasă și activă.

Copiii au participat la diferite activități variate: cateheze prezentate prin scenete care ilustrau aspecte despre tema prieteniei propusă pentru fiecare zi; atelier de cusături; desene artistice și decorative; jocuri în aer liber și competitive; dansuri; concursuri pe diferite teme educative.

Săptămâna s-a încheiat duminică dimineață cu sfânta Liturghie a copiilor de la ora 8.00.

Mulțumim pr. paroh Alois Moraru pentru colaborare, încredere și sprijinul acordat în organizarea și desfășurarea acestor activități.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu că și acest campus a decurs bine și am putut oferi tuturor copiilor momente de bucurie creștină.

Mulțumiri speciale tuturor laicilor Iubirii Milostive, tinerilor și binefăcătorilor care au făcut posibile zâmbetele pe fața copiilor! Bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți și să-i ocrotească în tot ceea ce fac!

Sr. Cecilia Radavoiu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-30 iunie: Barticești: Activități recreative și educative dedicate copiilor


 

lecturi: 1535.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat