Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Sfântul Mir

După un timp de pregătire, sub îndrumarea părintelui paroh, Iosif Păuleț, și a părintelui vicar parohial, Robert Budău, cei 53 de candidați l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, sâmbătă, 29 iunie 2019, în biserica "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava. Cu mare bucurie, preoții, comunitatea din Suceava, dar mai ales candidații la sfântul Mir l-au primit pe Preasfințitul Aurel Percă într-o atmosferă de sărbătoare, întâmpinându-l în mod tradițional, cu colac și sare.

Cel mai așteptat moment al sfintei Liturghii a fost conferirea sacramentului mirului, candidații primindu-l astfel în suflete pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri, în toată plinătatea sa. Nașii le-au fost alături, aceștia rugându-se pentru ei la primirea acestei taine. Biserica a răsunat prin cântările sfinte, iar decorul a fost unul inedit, în fața altarului aflându-se cele șapte daruri ale Duhului Sfânt reprezentate sub forma unor limbi de foc. La predică, Preasfințitul a invitat alături de el șapte candidați, adresându-le diferite întrebări prin care și ceilalți oameni din biserică au putut înțelege mai bine intervenția Duhului Sfânt în viața fiecăruia dintre noi. A urmat apoi celebrarea propriu-zisă a tainei sfântului Mir, candidații reînnoindu-și făgăduințele de la Sfântul Botez, pentru ca mai apoi să fie unși cu sfânta Crismă.

"Am trăit astăzi momente unice, momente în care parcă am simțit că cerul s-a unit cu pământul și noi cu Dumnezeu". Acestea au fost cuvintele cu care și-a început discursul o tânără care l-a primit pe Duhul Sfânt exprimând momentul minunat care s-a petrecut în viața tuturor celor care au primit Mirul

La finalul sfintei Liturghii, pentru cei care l-au primit pe Duhul Sfânt în viața lor, pentru nași, pentru comunitate, pentru preoți, dar mai ales pentru Preasfințitul Aurel Percă, și pentru părintele paroh, Iosif Păuleț s-a cântat din inimă "La mulți ani" cu ocazia împlinirii a 40 de ani de slujire preoțească în casa Domnului.

Mulțumim tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie atât de frumoasă!

Roxana Cuffner

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie: Suceava: Sfântul Mir


 

lecturi: 1477.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat