Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: GREF 2019

În perioada 24-30 iunie 2019, în Parohia Siret a avut loc GREF-ul care a avut drept îndrumare versetul "Lăsați-i pe copii să vină la mine!"

În prima zi, atât copiii cât și animatorii au fost plini de emoție, bucurie și entuziasm. Această zi, dar și celelalte, au început cu nelipsita rugăciune "Tatăl nostru". După rugăciune urmă imnul acestor zile de GREF care se intitulează "Lăsați-i pe copii să vină la mine!" în care ne era reamintit că Isus ne iubește și mereu ne cheamă la el.

După imn, în fiecare zi, copiilor le era prezentată, de către animatori, o scenetă specială care ilustra scene din viața lui Isus Cristos: Botezul lui Isus, Ispitirea lui Isus, Alungarea vânzătorilor din Templu, Învierea fiicei lui Iair, Vindecarea celor 10 leproși și Nunta din Canna Galileii. În fiecare scenetă, copiilor le-a fost oferit câte un îndemn, de exemplu: să avem mereu încredere în Dumnezeu, să-i fim recunoscători lui Isus și să-i mulțumim atunci când ne ajută, să fim atenți la sfânta Liturghie, să ne iubim aproapele și altele.

Scenetele erau urmate de bansuri. Copiii, cu foarte mult entuziasm, încercau să îi imite pe animatorii care executau mișcări pe ritmul muzicii.

După bansuri, urma cel mai așteptat moment: joaca. Animatorii de la fiecare grupă au făcut împreună cu copiii jocuri de cunoaștere, strategie, atenție, lucru în echipă, jocuri care implică atât partea fizică (fotbal, cursa cu obstacole), dar și partea psihică (șah, jocuri cu cărți).

În fiecare zi, după mai mult de două ore de joacă, copiilor le era oferită câte o gustare și aveau un moment de pauză pentru a-și "încărca bateriile" pentru unul dintre cele mai importante momente ale zilei: participarea la sfântul Rozariu și taina sfintei Liturghii. Cântecele fiecărei slujbe au fost animate de către Surorile Dominicane care au atras atenția copiilor cu melodiile colorate și pline de viață. În cadrul fiecărei Liturghii, părintele paroh a avut o predică dialogată cu copiii care făcea referire atât la evanghelia din ziua respectivă, dar și la sceneta avută în acea zi.

În una dintre zilele de GREF am avut o miniexcursie, împreună cu copiii, în care am vizitat două biserici ortodoxe din oraș, întrucât o parte dintre copiii de la GREF sunt de religie ortodoxă.

Unul dintre cele mai solemne momente ale acestor zile petrecute împreună a fost adorația, în cadrul căreia părintele paroh a ținut o predică dialogată explicându-le copiilor cum a ajuns Isus în preasfântul sacrament, încercând să le transmită mesajul pe care se bazează creștinismul: să ne iubim unii pe alții așa cum și Isus ne iubește și să-i asigure că atunci când vor avea nevoie de ajutor se pot abandona în brațele milostive ale lui Isus pentru că el însuși i-a chemat "Lăsați-i pe copii să vină la mine!"

Cesy

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-30 iunie: Siret: GREF 2019


 

lecturi: 749.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat