Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Admiterea la Seminarul Mare

Seminarul Mare "Sfântul Iosif" din Iași își deschide și anul acesta porțile și îi așteaptă cu bucurie pe toți tinerii care doresc să își dedice viața lui Dumnezeu, Bisericii și semenilor lor.

Vineri, 19 iulie 2019, va avea loc prezentarea la Seminar și va fi înmânată la secretariat caracterizarea din partea părintelui paroh.

Sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 9.00, va avea loc un colocviu vocațional pe care fiecare candidat în parte îl va avea de susținut în fața unei comisii alcătuite din profesori și formatori ai Seminarului. În vederea acestui moment, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași oferă celor care doresc posibilitatea să vină de vineri seara, 19 iulie, până la ora 18.00, și să fie cazați în Seminar.

După susținerea colocviului vocațional, candidații vor trebui să se înscrie la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași, întrucât pregătirea intelectuală a seminariștilor a fost încredințată acestei instituții de învățământ. Perioada de înscriere este 15-20 iulie 2019. Înscrierile se fac la Secretariatul Facultății de Teologie Romano-Catolică (candidații vor putea primi informații de la secretariatul Seminarului), după ce în prealabil au susținut în fața superiorilor Seminarului din Iași colocviul vocațional.

Examenul va avea loc luni, 22 iulie 2019 în aula A 14 a Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași.

Detalii suplimentare despre probele de examen, actele necesare pentru înscriere, afișarea rezultatelor și alte informații sunt publicate pe site-ul Institutului Teologic Romano-Catolic: www.itrciasi.ro.

Mons. Benone Farcaș, rector


 

lecturi: 3114.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat