Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Încheierea anului de activități cercetășești în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"

"Cercetașii (Scout) sunt 4,42% din populația globului, iar Organizația Națională Cercetașii României este cea mai mare mișcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2.500 de membri activi în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toată țara. Fiecare dintre aceste centre își planifică propria activitate în funcție de specificul local și de interesele și aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală și încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetățeni responsabili ai comunităților în care trăiesc". (www.scout.ro)

Centrul local "Sfântu Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț se încadrează perfect în descrierea de mai sus și reprezintă un grup de cercetași de toate vârstele dedicați misiunii lor pe care și-au însușit-o la Promisiune: "Promit, pe onoarea mea, să fac tot posibilul să slujesc lui Dumnezeu și țării mele, să-mi ajut aproapele în orice moment și să mă supun Legii Cercetașului".

Așadar, slujim pe Dumnezeu, țara și oamenii de lângă noi. Iar acest lucru s-a întâmplat duminică, 23 iunie 2019, la sfânta Liturghie de la ora 9.00, când i-am slujit mai ales lui Dumnezeu, ca mulțumire pentru sfârșitul anului de activități Scout din Centrul nostru Local.

Cercetașii au participat activ la Liturghie prin cântece, prin citirea lecturilor, a rugăciunii credincioșilor și prin oferirea darurilor. La predică, pr. Silviu (crescut cercetaș și el) le-a spus cercetașilor mai mici să fie ca soldații romani din vechime care, înainte de a porni la luptă, aduceau cult zeilor și participau la ritualuri religioase ca să se întoarcă învingători și eroi din bătălii. La fel, cercetașul își începe activitatea cu rugăciune către Dumnezeu, pentru a reuși să "lase lumea un pic mai bună decât a găsit-o".

Participarea la sfânta Liturghie a fost mulțumirea noastră îndreptată mai întâi către Dumnezeu, care a fost cu noi și ne-a dat curajul de a fi cercetași tot anul (în biserică, în oraș, la munte sau în pădure), apoi către lideri și către preoții care ne-au susținut în acest an. Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care ne sunt alături pe drumul cercetășiei, căci "suntem ceea ce ne dăruiește Dumnezeu; ceea ce devenim este darul nostru către Dumnezeu" (Robert Baden-Powell, fondatorul Mișcării Scout). Ne revedem în camp și pe urmă în septembrie. Vacanță plăcută!

Paula Diana Bordei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iunie: Piatra Neamț: Încheierea anului de activități cercetășești în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"


 

lecturi: 621.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat