Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Dar și har, minune și misiune, la conferirea sfântului Mir

Un grup de 35 de copii din Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului" din Săbăoani au primit, duminică, 23 iunie 2019, sacramentul sfântului Mir. Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată de prezența PS Aurel Percă și a unui număr semnificativ de preoți. Părinții, nașii, rudele și comunitatea au fost florile vii dăruite spre bucuria fiecărui candidat.

Dacă încercăm să subțiem din frumusețea acestei sărbători și să așternem câteva cuvinte acestea sunt doar patru. "Dar", "har", "minune" și "misiune"!

Dar. Nu găsim un termen mai potrivit pentru recunoștința față de Duhul Sfânt. A venit asupra ființei noastre și ne-a copleșit cu darurile sale. Iar pe lângă aceste daruri ne-a mai oferit unul prin prezența PS Aurel Percă la sfânta Liturghie. De glasul lui s-au bucurat și acele persoane din sat bătrâne sau în suferință ce nu au putut ajunge la biserică, prin intermediul radioului local. Alături de ceilalți preoți Preasfințitul s-a rugat pentru noi și împreună cu noi. De asemenea, alte daruri deosebite le-am găsit în tot acest timp în persoana părintelui paroh Anton și a părintelui vicar Damian. S-au îngrijit de noi precum păstorul își îngrijește turma. Promitem să trăim aceste daruri. Să nu le aruncăm sau să le pierdem.

Mulțumim, Duhule Sfinte! Mulțumim, Preasfințite! Mulțumim păstorilor noștri!

Har. Înainte cu nouă zile de această sărbătoare prin grija păstorilor ne-am rugat împreună novena pentru părinți, copii și nași. Iar harurile rugăciunii nu au întârziat. Dumnezeu ne-a ținut de mână. Comunitatea era plină de oameni frumoși sufletește, iar aceasta ne-a făcut să înțelegem încă o dată că nicăieri nu există o sărbătoare acolo unde oamenii sunt triști.

Mulțumim lui Dumnezeu! Mulțumim întregii comunității pentru sprijin!

Minune. E greu să descoperi în timpurile noastre minuni. Căci ne așteptăm la lucruri magice. În aceste zile însă am avut parte de multe minuni: minunea că am fost botezați. Minunea că suntem sănătoși! Minunea că putem învăța! Minunea că Biserica dă dovadă de viață tinerească! Și putem continua... minunea că... minunea că... etc. Toate sunt dovada iubirii lui Cristos pentru mireasa sa: Biserica! Promitem să ne rugăm mai intens pentru papa, episcopi și preoți, dar și pentru întreaga comunitate creștină!

Mulțumim, Isuse! Mulțumim Bisericii întregi!

Misiune. Știm că toate aceste daruri, haruri și minuni nu trebuie să rămână egoiste. Căci fericirea noastră e să îi facem fericiți pe ceilalți, spunea papa la Iași. Tot ce am primit ne provoacă să devenim misionari, să împărțim cu alții, să fim lumini și martori ai credinței. De azi promitem toți candidații să fim glasul Bisericii ce merge împreună!

Mulțumim tuturor pentru tot! Să mergem împreună!

Comunitatea din Săbăoani

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iunie: Săbăoani: Dar și har, minune și misiune, la conferirea sfântului Mir


 

lecturi: 2151.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat